Gazdaság
Vučić: Október végén 28 milliárd dináros többletet jegyzünk
Betűméret:             

Október végén körülbelül 28 milliárdos költségvetési többletet jegyez az ország, jelentette ki Aleksandar Vučić kormányfő, s hozzátette, a jövőben a gazdasági növekedésbe és fejlődésbe ruháznak be, hogy a polgárok jobban éljenek.

„A jövő Szerbiája egy olyan Szerbia, amely szeret dolgozni, s büszke az eredményeire” – közölte a miniszterelnök, miután ma aláírták a szerződést az olasz Aunde gyár újabb szerbiai üzemének kiépítéséről.

Vučić elmondta, a gyárban jelenleg 240 ember dolgozik, az aláírt szerződés pedig még legalább 370 ember alkalmazását irányozza elő.

Hozzátette, Szerbia „rendezett pénzügyi helyzete” miatt tud elkülöníteni pénzt a támogatásokra, amelyek nélkül az olasz cég sem fektetett volna be, s nyitna most új üzemet Jagodinában. Szerbia eddig 1,2 millió euróval támogatta az olasz vállalat beruházását, az új szerződés pedig még valamivel több mint egymillió eurót irányoz elő.

Az Aunde vállalatnak 82 gyára van 25 országban, s mintegy 12 ezer személyt foglalkoztat. Jagodinában 2014 márciusának végén nyitotta meg üzemét, a beruházás értéke körülbelül 3 millió euró volt, írja a Beta.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
A kajszibarackot, az őszibarackot és az almát sújtotta leginkább az elmúlt napok éjszakai alacsony hőmérséklete okozta fagy. Mint a Politika írja, idén tavasszal is megtörtént, amitől a gyümölcstermesztők a legjobban tartottak: a vegetáció beindulása és a gyümölcsfák korai virágzása után bejött a...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban