GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 19. [19:16]

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré
Fotó: Tanjug

Aleksandar Vučić szerb kormányfő Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró kereskedelmi, valamint gazdasági minisztereivel tárgyalt Belgrádban az Agrokor konszern működéséről.

A tárgyalás résztvevői megállapodtak abban, hogy egy miniszteri szakértői csoportot alakítanak, amely napi szinten információt cserél és közös intézkedéseket hoz a munkahelyek megőrzése, a szállítók érdekeinek szem előtt tartása és az Agrokor konszernhez tartozó vállalatok stabil működése érdekében, minden érintett országban.

„Elvárásaink szerint az Agrokor új igazgatója független szakértőket von majd be a konszern vállalatainak sikeres átszervezése érdekében” – áll a tárgyalás után kiadott közleményben, amely hozzáteszi, hogy az Agrokor új vezetősége remélhetőleg ugyanolyan módon viszonyul a horvátországi, mint az azon kívüli szállítókhoz.

Vučić: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek

Vučić a tárgyalás elején kijelentette: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek az Agrokor miatt, majd hozzátette, hogy a kormány intézkedései alapján Szerbia elvégezte a konszernhez tartozó vállalatok pénzügyi tranzakcióinak ellenőrzését.

„Ami a Mercator-S-t illeti, a szlovén Mercatorral, és nem az Agrokorral kötöttünk közvetlen pénzügyi megállapodást, ez valamilyen szinten függetlenséget nyújt a számunkra, de végső soron ugyanabban a helyzetben vagyunk” – mondta Vučić.

Az Agrokor konszernhez, amelynek székhelye Zágrábban van, több mint 60 vállalat tartozik a régióban, és mintegy 60 ezer személyt foglalkoztat. Az Agrokor tulajdonába tartozik Szerbiában a Mercator-S, a Dijamant, a Frikom, az MG Mivela, a nagykikindai malom. Ezekben a vállalatokban közel 11 ezer személy dolgozik, írja az N1.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. július 20. [17:58]

A szerb parlament megválasztotta a Fiskális Tanács elnökét és két tagját. A tanács élére újfent Pavle Petrović került.Petrovićot Aleksandar Vučić államfő javaslatára... >>

2017. július 20. [12:24]

Az elmúlt hónapokban olyan erős bérnövekedés volt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán... >>

2017. július 20. [9:24]

A kormányzati becslés alapján 0,6 százalékkal nőtt a német GDP a második negyedévben – áll a német pénzügyminisztérium jelentésében.A német gazdaság olyan jól... >>Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Álláshirdetések gomb
1 euró 120.65 dinár
1 dollár 104.82 dinár
100 forint 39.38 dinár
100 dinár 253.89 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ki, illetve mi tehető inkább felelőssé, hogy elhúzódott és továbbra sem a Belgrád által elvárt ütemben halad Szerbia uniós csatlakozási folyamata?
Inkább Szerbia.
Inkább az EU.
Inkább a többi nyugat-balkáni ország.
Inkább a nemzetközi körülmények.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve