GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 19. [19:16]

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré
Fotó: Tanjug

Aleksandar Vučić szerb kormányfő Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró kereskedelmi, valamint gazdasági minisztereivel tárgyalt Belgrádban az Agrokor konszern működéséről.

A tárgyalás résztvevői megállapodtak abban, hogy egy miniszteri szakértői csoportot alakítanak, amely napi szinten információt cserél és közös intézkedéseket hoz a munkahelyek megőrzése, a szállítók érdekeinek szem előtt tartása és az Agrokor konszernhez tartozó vállalatok stabil működése érdekében, minden érintett országban.

„Elvárásaink szerint az Agrokor új igazgatója független szakértőket von majd be a konszern vállalatainak sikeres átszervezése érdekében” – áll a tárgyalás után kiadott közleményben, amely hozzáteszi, hogy az Agrokor új vezetősége remélhetőleg ugyanolyan módon viszonyul a horvátországi, mint az azon kívüli szállítókhoz.

Vučić: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek

Vučić a tárgyalás elején kijelentette: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek az Agrokor miatt, majd hozzátette, hogy a kormány intézkedései alapján Szerbia elvégezte a konszernhez tartozó vállalatok pénzügyi tranzakcióinak ellenőrzését.

„Ami a Mercator-S-t illeti, a szlovén Mercatorral, és nem az Agrokorral kötöttünk közvetlen pénzügyi megállapodást, ez valamilyen szinten függetlenséget nyújt a számunkra, de végső soron ugyanabban a helyzetben vagyunk” – mondta Vučić.

Az Agrokor konszernhez, amelynek székhelye Zágrábban van, több mint 60 vállalat tartozik a régióban, és mintegy 60 ezer személyt foglalkoztat. Az Agrokor tulajdonába tartozik Szerbiában a Mercator-S, a Dijamant, a Frikom, az MG Mivela, a nagykikindai malom. Ezekben a vállalatokban közel 11 ezer személy dolgozik, írja az N1.


2017. szeptember 20. [11:48]

Az idei második negyedévben 1,750 milliárd euró volt a folyó fizetési mérleg többlete, 798 millió euróval több az előző negyedévinél - jelentette szerdán a Magyar... >>

2017. szeptember 19. [19:43]

3 százalékosról 2,3 százalékra mérsékelte a 2017-es szerbiai gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) - közölte James Roaf, az IMF... >>

2017. szeptember 19. [15:22]

Tovább lazított a monetáris kondíciókon a monetáris tanács kedden, az alapkamat 0,90 százalékos szintjén ugyan a testület nem változtatott, de az egynapos jegybanki... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.93 dinár
1 dollár 99.02 dinár
100 forint 38.56 dinár
100 dinár 259.33 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve