GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 19. [19:16]

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré
Fotó: Tanjug

Aleksandar Vučić szerb kormányfő Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró kereskedelmi, valamint gazdasági minisztereivel tárgyalt Belgrádban az Agrokor konszern működéséről.

A tárgyalás résztvevői megállapodtak abban, hogy egy miniszteri szakértői csoportot alakítanak, amely napi szinten információt cserél és közös intézkedéseket hoz a munkahelyek megőrzése, a szállítók érdekeinek szem előtt tartása és az Agrokor konszernhez tartozó vállalatok stabil működése érdekében, minden érintett országban.

„Elvárásaink szerint az Agrokor új igazgatója független szakértőket von majd be a konszern vállalatainak sikeres átszervezése érdekében” – áll a tárgyalás után kiadott közleményben, amely hozzáteszi, hogy az Agrokor új vezetősége remélhetőleg ugyanolyan módon viszonyul a horvátországi, mint az azon kívüli szállítókhoz.

Vučić: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek

Vučić a tárgyalás elején kijelentette: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek az Agrokor miatt, majd hozzátette, hogy a kormány intézkedései alapján Szerbia elvégezte a konszernhez tartozó vállalatok pénzügyi tranzakcióinak ellenőrzését.

„Ami a Mercator-S-t illeti, a szlovén Mercatorral, és nem az Agrokorral kötöttünk közvetlen pénzügyi megállapodást, ez valamilyen szinten függetlenséget nyújt a számunkra, de végső soron ugyanabban a helyzetben vagyunk” – mondta Vučić.

Az Agrokor konszernhez, amelynek székhelye Zágrábban van, több mint 60 vállalat tartozik a régióban, és mintegy 60 ezer személyt foglalkoztat. Az Agrokor tulajdonába tartozik Szerbiában a Mercator-S, a Dijamant, a Frikom, az MG Mivela, a nagykikindai malom. Ezekben a vállalatokban közel 11 ezer személy dolgozik, írja az N1.


2017. május 26. [16:41]

Körülbelül egy hónap múlva kezdődhet a búza betakarítása. Az árpa aratása pedig már június 20-án esedékes lehet. A Topolya közelében fekvő mintaparcelláknál megrendezett... >>

2017. május 26. [10:36]

Német lapok szerint Donald Trump amerikai elnök éles szavakkal bírálta Németországot külkereskedelmi mérlegének többlete miatt csütörtökön Brüsszelben Jean-Claude... >>

2017. május 25. [13:04]

A Fiat jelenti a szerbiai bruttó hazai termék (GDP) három százalékát, s az ország kivitelének nyolc százalékát, jelentette ki ma Aleksandar Vučić kormányfő a kragujevaci... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 122.82 dinár
1 dollár 109.62 dinár
100 forint 39.92 dinár
100 dinár 250.45 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Heti kérdés
E heti kérdésünk csak a nyugdíjasokat érinti, mégis megkérdezzük: Ön szerint visszakapják-e valaha is a megkárosított idős emberek az illetményükből elvett összeget?
Igen.
Nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Az éjjel lebontották az iszlám közösség épületét Zemun Poljén
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve