GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
2017. április 19. [19:16]

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré

A régió országai miniszteri csoportot alakítanak az Agrokor köré
Fotó: Tanjug

Aleksandar Vučić szerb kormányfő Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró kereskedelmi, valamint gazdasági minisztereivel tárgyalt Belgrádban az Agrokor konszern működéséről.

A tárgyalás résztvevői megállapodtak abban, hogy egy miniszteri szakértői csoportot alakítanak, amely napi szinten információt cserél és közös intézkedéseket hoz a munkahelyek megőrzése, a szállítók érdekeinek szem előtt tartása és az Agrokor konszernhez tartozó vállalatok stabil működése érdekében, minden érintett országban.

„Elvárásaink szerint az Agrokor új igazgatója független szakértőket von majd be a konszern vállalatainak sikeres átszervezése érdekében” – áll a tárgyalás után kiadott közleményben, amely hozzáteszi, hogy az Agrokor új vezetősége remélhetőleg ugyanolyan módon viszonyul a horvátországi, mint az azon kívüli szállítókhoz.

Vučić: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek

Vučić a tárgyalás elején kijelentette: Szerbia nem fogja megengedni, hogy a hazai vállalatok kárt szenvedjenek az Agrokor miatt, majd hozzátette, hogy a kormány intézkedései alapján Szerbia elvégezte a konszernhez tartozó vállalatok pénzügyi tranzakcióinak ellenőrzését.

„Ami a Mercator-S-t illeti, a szlovén Mercatorral, és nem az Agrokorral kötöttünk közvetlen pénzügyi megállapodást, ez valamilyen szinten függetlenséget nyújt a számunkra, de végső soron ugyanabban a helyzetben vagyunk” – mondta Vučić.

Az Agrokor konszernhez, amelynek székhelye Zágrábban van, több mint 60 vállalat tartozik a régióban, és mintegy 60 ezer személyt foglalkoztat. Az Agrokor tulajdonába tartozik Szerbiában a Mercator-S, a Dijamant, a Frikom, az MG Mivela, a nagykikindai malom. Ezekben a vállalatokban közel 11 ezer személy dolgozik, írja az N1.


2017. április 25. [10:31]

Az idei év első három hónapjában a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) 848 millió kilowattóra áramot importált, írja a Politika.Az EPS ezért az áramért 42 millió eurót... >>

2017. április 24. [13:43]

A Szerbiai Fejlesztési Ügynökség felhívást tett közzé a kisvállalkozások versenyképességének támogatására. Összesen 70 millió dinárt osztanak ki a sikeres pályázók... >>

2017. április 22. [15:27]

Az elmúlt években a sertéstenyésztésben áldatlan állapotok uralkodtak Szerbiában. Úgy tűnik, most eljött az „igazság” pillanata, amikor a piaci törvények... >>1 euró 123.45 dinár
1 dollár 113.58 dinár
100 forint 39.61 dinár
100 dinár 252.44 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Veszélyesnek tartja-e Albánia és Koszovó egyesüléséről szóló tiranai és pristinai (valamint preševói-preshevai és bujanovaci-bujanoci) nyilatkozatokat?
Igen.
Nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve