GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 21. [16:13]

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire
Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap

Az agrárkifizetések igazgatósága 2017-ben befejezi az akkreditációs folyamatot, hogy igénybe lehessen venni az IPARD 175 millió eurós előcsatlakozási eszközeit.

Az első pályázatokat az idei év utolsó negyedévében várhatják a földművesek, jelentette ki ®arko Radat, az agrárkifizetések igazgatóságának igazgatója.

Szerbiának 2020-ig 175 millió euró áll rendelkezésére, s ezt az összeget a mezőgazdasági termelés fellendítését célzó projektekre szánják.

A kérdésre, hogy mikorra várható az Európai Bizottság (EB) következő felülvizsgálata, Radat az RTS-nek elmondta, két fontos lépés következik: először a külső revízióra kerül sor, várhatóan júniusig, azután pedig az EB látogatására kell számítani a felülvizsgálat kapcsán.

„A bizottság jelentésének összeállítása után és az európai adminisztráció tervezett idejétől függően 2017 utolsó negyedévére várjuk az EB látogatását és revízióját. Ezután, reméljük, gyorsan túlesünk az akkreditációs folyamaton” – magyarázta.

Radat hangsúlyozta, Szerbia egyetlen eurót sem veszített, s az utolsó negyedévre várható pályázatok valószínűleg traktorokra és egyéb mezőgazdasági gépekre vonatkoznak majd.

Emlékeztetett rá, hogy az EB korábbi revíziója alkalmával kifogásolta, hogy az agrárkifizetések igazgatóságának nincs elég dolgozója, ezzel együtt pedig a szükséges kapacitása sincs meg. Kiemelte, az igazgatóság pótolta a hiányzó munkaerőt.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. július 25. [14:20]

Szerbiában a nettó átlagkereset (adók és járulékok nélkül) 49.238 dinár volt, ami névlegesen 4,5 százalékkal, reálisan pedig 4,3 százalékkal nagyobb, mint az előző... >>

2017. július 24. [11:50]

Brüsszel válaszlépések meghozatalát fontolgatja az Egyesült Államokkal szemben, ha Washington olyan új szankciókat vezet be Oroszország ellen, amelyek súlyosan... >>

2017. július 23. [11:16]

A Bank of America - elsőként az amerikai bankok közül - úgy döntött, hogy Dublinba helyezi át Európai Uniós központját a Brexit után.Brian Moynihad, a bank... >>Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Álláshirdetések gomb
1 euró 120.42 dinár
1 dollár 103.28 dinár
100 forint 39.44 dinár
100 dinár 253.52 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Sikerül-e Szerbiának az EU számára is tetsző – a csatlakozást nem akadályozó –, valamint az országban és a térségben is elfogadható megoldást fellelni a koszovói kérdésre a következő fél évtizedben?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve