GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 21. [16:13]

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire
Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap

Az agrárkifizetések igazgatósága 2017-ben befejezi az akkreditációs folyamatot, hogy igénybe lehessen venni az IPARD 175 millió eurós előcsatlakozási eszközeit.

Az első pályázatokat az idei év utolsó negyedévében várhatják a földművesek, jelentette ki ®arko Radat, az agrárkifizetések igazgatóságának igazgatója.

Szerbiának 2020-ig 175 millió euró áll rendelkezésére, s ezt az összeget a mezőgazdasági termelés fellendítését célzó projektekre szánják.

A kérdésre, hogy mikorra várható az Európai Bizottság (EB) következő felülvizsgálata, Radat az RTS-nek elmondta, két fontos lépés következik: először a külső revízióra kerül sor, várhatóan júniusig, azután pedig az EB látogatására kell számítani a felülvizsgálat kapcsán.

„A bizottság jelentésének összeállítása után és az európai adminisztráció tervezett idejétől függően 2017 utolsó negyedévére várjuk az EB látogatását és revízióját. Ezután, reméljük, gyorsan túlesünk az akkreditációs folyamaton” – magyarázta.

Radat hangsúlyozta, Szerbia egyetlen eurót sem veszített, s az utolsó negyedévre várható pályázatok valószínűleg traktorokra és egyéb mezőgazdasági gépekre vonatkoznak majd.

Emlékeztetett rá, hogy az EB korábbi revíziója alkalmával kifogásolta, hogy az agrárkifizetések igazgatóságának nincs elég dolgozója, ezzel együtt pedig a szükséges kapacitása sincs meg. Kiemelte, az igazgatóság pótolta a hiányzó munkaerőt.


2017. május 29. [9:25]

Szerbia a Continental megérkezésével átlép a „nagyobb súlycsoportba‟, jelentette ki Aleksandar Vučić, miután a Continental vállalat képviselőivel tárgyalt... >>

2017. május 27. [16:27]

Jó úton járunk ahhoz, hogy a jövő nemzedékei megtapasztalják a történelem legnagyobb nyugdíjválságát. 2050-re a világ legnagyobb gazdaságainak nyugdíjdeficitje elérheti... >>

2017. május 26. [16:41]

Körülbelül egy hónap múlva kezdődhet a búza betakarítása. Az árpa aratása pedig már június 20-án esedékes lehet. A Topolya közelében fekvő mintaparcelláknál megrendezett... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 122.76 dinár
1 dollár 109.94 dinár
100 forint 39.88 dinár
100 dinár 250.7 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Heti kérdés
Támogatja-e azt a szakszervezeti kezdeményezést, hogy a szülők számára munkaszüneti nap legyen 15 évnél fiatalabb gyermekük születésnapja?
Igen.
Nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve