GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 21. [16:13]

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire

Szerbia: Az utolsó negyedévre várhatóak az első pályázatok az IPARD eszközeire
Fotó: Tanjug/Jaroslav Pap

Az agrárkifizetések igazgatósága 2017-ben befejezi az akkreditációs folyamatot, hogy igénybe lehessen venni az IPARD 175 millió eurós előcsatlakozási eszközeit.

Az első pályázatokat az idei év utolsó negyedévében várhatják a földművesek, jelentette ki ®arko Radat, az agrárkifizetések igazgatóságának igazgatója.

Szerbiának 2020-ig 175 millió euró áll rendelkezésére, s ezt az összeget a mezőgazdasági termelés fellendítését célzó projektekre szánják.

A kérdésre, hogy mikorra várható az Európai Bizottság (EB) következő felülvizsgálata, Radat az RTS-nek elmondta, két fontos lépés következik: először a külső revízióra kerül sor, várhatóan júniusig, azután pedig az EB látogatására kell számítani a felülvizsgálat kapcsán.

„A bizottság jelentésének összeállítása után és az európai adminisztráció tervezett idejétől függően 2017 utolsó negyedévére várjuk az EB látogatását és revízióját. Ezután, reméljük, gyorsan túlesünk az akkreditációs folyamaton” – magyarázta.

Radat hangsúlyozta, Szerbia egyetlen eurót sem veszített, s az utolsó negyedévre várható pályázatok valószínűleg traktorokra és egyéb mezőgazdasági gépekre vonatkoznak majd.

Emlékeztetett rá, hogy az EB korábbi revíziója alkalmával kifogásolta, hogy az agrárkifizetések igazgatóságának nincs elég dolgozója, ezzel együtt pedig a szükséges kapacitása sincs meg. Kiemelte, az igazgatóság pótolta a hiányzó munkaerőt.


2017. szeptember 21. [13:43]

A Lidl német szupermarketlánc a nyilvános árverésen megvásárolta a Futaki úton lévő régi faiskola területét 233,4 millió dinár értékben, tudta meg a 021.rs.A 12.000... >>

2017. szeptember 20. [20:28]

A pénz kemény farkastörvényei, avagy hogyan gazdálkodjunk okosan megtermelt javainkkal címmel tartottak vállalkozói képzést ma Adán a községbeli és a környékbeli... >>

2017. szeptember 20. [11:48]

Az idei második negyedévben 1,750 milliárd euró volt a folyó fizetési mérleg többlete, 798 millió euróval több az előző negyedévinél - jelentette szerdán a Magyar... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.13 dinár
1 dollár 99.59 dinár
100 forint 38.40 dinár
100 dinár 260.36 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve