Gazdaság
Csepreghy: Már az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság
Betűméret:             

Az európai uniós támogatások Magyarországon mintegy 80 ezer fejlesztéshez járultak hozzá, amelyek több százezer munkahelyet eredményeztek, ezzel mára az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Kecskeméten.

Csepreghy Nándor emlékeztetett, a jelenlegi fejlesztési ciklus prioritása, hogy Magyarország a számára elérhető teljes keret 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítsa.

Az államtitkár az uniós fejlesztések nyílt napja rendezvénysorozat keretében Somodi Ferenc kecskeméti agrármérnök és családi gazdálkodó tanyáján hangsúlyozta, hogy a sikeres agrárvállalkozás annak a példája, hogy egy kisvállalkozó is versenyképessé tud válni az állami és az európai uniós támogatásoknak köszönhetően - emelte ki Csepreghy Nándor.

Somodi Ferenc mintegy húsz éve fogott gyümölcstermesztésbe 30 hektáros birtokán. A megtermelt alma, kajszibarack és szilva nagy részét ma már exportálják, főként a német, osztrák és skandináv piacra. Az elmúlt évek során a gazdálkodó részben vagy egészben uniós forrásból fejlesztett, így az ültetvény telepítése mellett korszerű jéghálót, öntözőrendszert valósított meg, mezőgazdasági gépeket vásárolt, a következőkben a hűtőházat is támogatással bővítené.

Az uniós fejlesztések nyílt napja rendezvénysorozat alkalmából május 7. és 28. között Magyarország hét régiójában több mint 50 projekthelyszínre látogathatnak el az érdeklődők. A négy hétvégén át zajló programsorozat célja, hogy a lakosság számára is láthatóvá váljanak az uniós fejlesztések hatásai, és hogy milyen eredményeket hozhat, ha egy vállalkozás saját tőkéjén és a banki hiteleken kívül állami támogatásokat is igénybe vehet. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
A kajszibarackot, az őszibarackot és az almát sújtotta leginkább az elmúlt napok éjszakai alacsony hőmérséklete okozta fagy. Mint a Politika írja, idén tavasszal is megtörtént, amitől a gyümölcstermesztők a legjobban tartottak: a vegetáció beindulása és a gyümölcsfák korai virágzása után bejött a...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban