GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. május 19. [12:42]

A régióban Szerbia kapta a legtöbb pénzt az Európai Beruházási Banktól

A régióban Szerbia kapta a legtöbb pénzt az Európai Beruházási Banktól
Fotó: RAS

Az Európai Beruházási Bank (EIB) az elmúlt 15 évben 4,5 milliárd eurót fektetett be Szerbiába, jelentette ki Dubravka Negre, az EIB nyugat-balkáni irodájának vezetője.

A Belgrádban tartott fogadáson elmondta, az EIB kilenc milliárd eurót fektetett be a nyugat-balkáni országokba, ennek az összegnek a felét Szerbia kapta.

Negre elmondta, a pénzeszközöket azzal a céllal fektetették be, hogy többet tegyenek, s hogy az infrastrukturális és gazdasági beruházásokon keresztül biztosítsák a gazdasági növekedést és a foglalkoztatottságot.

Hozzátette, az EIB kész támogatni Szerbiát és más nyugat-balkáni országokat az Európai Unió felé vezető úton.

„Minden ország, így Szerbia számára is stratégiai cél az uniós csatlakozás. Az EIB kész támogatni a régió országait, így Szerbiát is európai útján, biztosítva a szükséges eszközöket a foglalkoztatottság növeléséhez, a gazdasági növekedés ösztönzéséhez, mindezt pedig azzal a céllal, hogy jobb életfeltételeket biztosítsanak a térségben élő embereknek” – húzta alá Negre.

Hozzátette, az EIB az EU pénzügyi intézményeként jött létre, hogy egyenlő és egyenletes fejlődést biztosítson minden tagállamnak, ma viszont már 150 olyan országban is működik, amely nem tagja az uniónak. (Beta)


2017. május 23. [15:49]

A bankok kötelesek kicserélni a sérült vagy megkopott bankjegyeket, viszont ahhoz már külföldre kell utazniuk a szerbiai állampolgároknak, hogy sérült eurót... >>

2017. május 22. [13:50]

A három nagy amerikai autógyár kénytelen munkahelyeket megszüntetni az eladások csökkenése miatt, noha azt ígérték Donald Trump amerikai elnöknek, hogy növelik a... >>

2017. május 21. [14:39]

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre - derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 122.97 dinár
1 dollár 109.98 dinár
100 forint 39.79 dinár
100 dinár 251.27 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Heti kérdés
E heti kérdésünk csak a nyugdíjasokat érinti, mégis megkérdezzük: Ön szerint visszakapják-e valaha is a megkárosított idős emberek az illetményükből elvett összeget?
Igen.
Nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve