Kárpát-medence
Mintegy 1500 Kárpát-medencei diák és tanár táborozik a Rákóczi Szövetséggel
Betűméret:             

Idén is megrendezi nyári táborait hagyományaihoz híven a Rákóczi Szövetség. A szervezet 15 rendezvényén mintegy 1500 Kárpát-medencei magyar diák és tanár vesz részt az elkövetkező hetekben.

A szövetség közleménye szerint a programok között általános iskolásoknak szóló anyanyelvi táborok, középiskolás és főiskolás tábor, valamint történelem és magyar irodalom szakos tanároknak szóló rendezvények szerepelnek.

Az anyanyelvi táborok - Baján, Tatán, Győrött és Pécsett - a szórványban élő külhoni magyar diákoknak kínálnak lehetőséget arra, hogy anyanyelvüket felszabadultan használhassák és élvezzék Magyarország vendégszeretetét - írták.

A sátoraljaújhelyi középiskolás táborban 380 Kárpát-medencei diák és tanár vehet részt a Rákóczi Szövetség középiskolai szervezeteinek képviseletében egy héten keresztül számos programon, amelyek között szerepel kassai kirándulás, de lesznek előadások, koncertek, műveltségi és sportvetélkedők is.

Ópusztaszeren 95 történelemtanár, Gyöngyösön 80 magyar nyelv és irodalom szakos tanár számára továbbképzést, kapcsolatépítést szerveznek.

Prágától Bukarestig a különböző egyetemi városok magyar diákszervezeteinek képviselői a szentendrei Papszigeten táborozhatnak augusztus végén.

Negyedik alkalommal kapcsolódik be a Rákóczi Szövetség az Erzsébet Táborok felvidéki résztvevőinek megszervezésébe. Ennek keretében 110 rászoruló általános iskolás korú diák zánkai üdültetésének megszervezését, valamint 140 felvidéki középiskolás székelyföldi táboroztatását segíti a szövetség.

Emellett a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalával közösen 120 kárpátaljai diákot látnak vendégül a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja elnevezésű történelmi kiránduláson.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

II. Rákóczi Ferenc életútja és az általa vezetett szabadságharc is azt mutatja, hogy keresni kell a szövetségkötés lehetőségeit a Kárpát-medencében élő nemzetekkel - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Borsiban, ahol részt vett a II....
2024. MÁRCIUS 24.
[ 15:46 ]
A mai modern világban, ahol ezeket az értékeket rendre megkérdőjelezik, magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol beszédet mondott a helyi folklórközpont átadásán szerdán. A nemzetpolitikai...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 17:56 ]
Választási megállapodást kötött a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a két kisebbik erdélyi magyar párttal, az Erdélyi Magyar Szövetséggel (EMSZ) és a Magyar Polgári Erővel (MPE) szerdán Kolozsváron, jelentette az MTI. A 2024-ben tartandó négy romániai választásra vonatkozóan az RMDSZ külön-külön...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:31 ]
Beolvasás folyamatban