GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing
2012. június 9. [18:01]

Franciaország a jövő hónapban megkezdi katonái kivonását Afganisztánból

Franciaország a jövő hónapban megkezdi katonái kivonását Afganisztánból

Július elején megkezdődik és az év végéig befejeződik a francia csapatok kivonása Afganisztánból - erősítette meg szombaton Francois Hollande francia elnök, miután hajnalban egy öngyilkos merényletben négy francia katonát megöltek az ázsiai ország északkeleti részén található Kapisa tartományban.
"Addig is a francia erőknek a legmagasabb szintű biztonsági fokozat mellett és a legnagyobb körültekintéssel kell ellátniuk a feladataikat. Erre teszek most ígéretet, személyes garanciát vállalok" - mondta az államfő a Tulle városában adott rövid nyilatkozatában. Hollande jelezte, hogy nemzeti gyászünnepségen búcsúztatja el Franciaország a négy áldozatot, akiket "a lehető leghamarabb" hazaszállítanak.
Az elnök a "nemzet elismerését" fejezte ki a katonáknak, megemlékezett "elszántságukról és bátorságukról". Az áldozatok családjainak a "francia nép együttérzését és szolidaritását" tolmácsolta.
A hajnali támadásban négy katona és egy tolmács vesztette életét, öt ember pedig megsebesült, közülük hárman nagyon súlyosan. Franciaország a nemzetközi erők 2001-es szerepvállalása óta 87 katonát vesztett el Afganisztánban.
Kapisa tartomány a mintegy 3500 fős francia kontingens állomáshelye, de néhány más ország is állomásoztat ott katonákat, mindenekelőtt az Egyesült Államok. (MTI/AFP)


2015. augusztus 5. [10:34]

Horvátország lobogójának ünnepélyes felvonásával, a közjogi méltóságok jelenlétében kezdődött meg szerdán Kninben a Vihar hadművelet 20. évfordulójára rendezett központi... >>

2015. augusztus 5. [0:05]

Kétnapos ünnepségsorozat kezdődött kedden Horvátországban annak emlékére, hogy a horvát hadsereg húsz évvel ezelőtt visszafoglalta a horvátországi szerb szakadárok kezén... >>

2015. augusztus 4. [21:25]

Menesztette a német igazságügyi miniszter a szövetségi legfőbb ügyészt kedden a netzpolitik.org című hírblog cikkei miatt hazaárulás gyanújával indított eljárás miatt. ... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 120.18 dinár
1 dollár 110.56 dinár
100 forint 38.71 dinár
100 dinár 258.27 forint
Heti kérdés
Volt-e/megy-e nyaralni az idén?
Igen.
Nem.
Még nem dőlt el.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Villamoson

Kovács a villamosmegállóban találkozik a barátjával, aki sziszegve tapogatja az arcát.
- Mi a baj? - kérdezi Kovács.
- Képzeld, mi történt velem! A villamoson mellém ült egy csinos lány. Alaposan megbámultam. Kíván valamit? - kérdezte ő. Igen - mondtam én -, de sajnos rajta ül. Erre pofonvágott.
- Meg is érdemelted.
- Ráadásul a kalapom is tönkrement, amit az ülésre tettem.

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása