Világ
Nincs túlélője az újabb légikatasztrófának
Betűméret:             

Nem találtak túlélőt a csütörtökön lezuhant utasszállító roncsainál – adta hírül a BBC. Az Air Algerie gépe 116 emberrel a fedélzetén zuhant le csütörtök hajnalban.

Csütörtök este megtalálták a roncsait az Air Algerie lezuhant gépének Maliban. A Burkina Faso fővárosából Algírba tartó gépen 110 utas és hatfős spanyol legénység tartózkodott.

Az utasok közül ötvenegyen francia állampolgárok voltak. Rajtuk kívül korábbi hírek szerint 24 Burkina Fasó-i, 1 mali, 2 belga, 2 luxemburgi, 5 kameruni, 5 kanadai, 4 német, 1 nigériai, 8 libanoni, 1 egyiptomi, 1 ukrán és 1 sávjci állampolgár utazott a gépen.

Francois Hollande franica elnök szerint nem maradt túlélő a katasztrófa után – írta a BBC. A háború sújtotta Maliban állomásozó francia csapatok elérték a katasztrófa helyszínét, és eddig egyetlen fekete dobozt találtak.

A gép repülése idején eredeti útvonalának módosítására kényszerült, mert Mali déli részén heves viharok voltak. 50 perccel felszállás után tűnt el a radarképernyőkről.

A gépet az algériai légitársaság a spanyol Swiftairtől lízingelte, ezért volt spanyol a személyzet. Korábban a Real Madrid használta az MD83-as típusú gépet. (hvg.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oroszország Sztavropoli területén lezuhant egy Tu–22M3-as típusú, nagy hatótávolságú bombázó repülőgép – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Vlagyimir Vlagyimirov regionális kormányzó a Telegram-csatornáján hozzátette, hogy a balesetnek van egy halálos áldozata, egy pilótát pedig még keresnek. A...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 13:01 ]
Korábban izraeli rakétacsapásról szóló hírt erősítettek meg az éjszaka folyamán, ám Irán most tagadja, hogy rakétatámadás érte volna az országot, szerintük csak egy „elkeseredett” dróntámadás történt. Irán egyértelműen tagadja, hogy Izrael rakétacsapást mért volna az országra: a Nemzeti Kibertér Központ...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 12:10 ]
Péntek hajnalban Izrael Irán területét támadta, írta a Mandiner amerikai hírforrásokra hivatkozva. A CNN híradásában ugyancsak megerősítette a hírt. Az előző hétvégi, Izraelt ért iráni rakéta- és dróntámadás után Izrael választ ígért – amit péntek hajnalban meg is adott amerikai források szerint. Fontos...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 9:05 ]
Beolvasás folyamatban