Világ
Muszlimok keresztényeket löktek a tengerbe egy menekülteket szállító hajóról
Betűméret:             

Az olasz hatóságok csütörtökön őrizetbe vettek tizenöt muzulmán illegális bevándorlót, akiket társaik azzal vádolnak, hogy a velük utazó keresztényeket a nyílt tengeren a vízbe dobták.

Vallási gyűlöletből elkövetett többrendbeli gyilkossággal vádolják az afrikai Elefántcsontpartról, Szenegálból és Maliból származó férfiakat. A szicíliai Palermo rendőrsége néhány órával azután vette őket őrizetbe, hogy szerdán megérkeztek az olasz szigetre.

A rendőrségnek a túlélők számoltak be a történtekről, miszerint a 105 fős illegális bevándorlócsoport Líbia partjairól indult el és Olaszország felé tartott, amikor a Földközi-tengeren vallási okokból vita robbant ki a hajón levők között. A muzulmán vallású bevándorlók rárontottak a hajón utazó nigériai és ghánai keresztényekre, és többet közülük a tengerbe taszítottak. A szemtanúk szerint tizenkét embert dobtak a tengerbe, akiket elnyelt a víz. A többiek úgy álltak ellen, hogy a hajón egymásba kapaszkodva láncot alkottak.

Az utóbbi öt napban mintegy 10 ezer illegális bevándorló érkezett az olasz partokra. Többségük Afrika középső térségéből indult útnak és muzulmán vallású.

Egy a napokban Szicíliába érkezett gambiai fiatalember a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy két hónapon át utazott. Először Gambiából Líbiába jutott el, majd onnan hajóval kelt át a Földközi-tengeren. A teljes útért 1100 dollárt (330 ezer forintot) fizetett. Az utat egy 160 fős csoporttal tette meg, és mindegyikük épségben érkezett meg Szicíliába, de a tengeren látták, hogyan süllyed el a közelükben egy másik, szintén bevándorlókat szállító hajó. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oroszország Sztavropoli területén lezuhant egy Tu–22M3-as típusú, nagy hatótávolságú bombázó repülőgép – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Vlagyimir Vlagyimirov regionális kormányzó a Telegram-csatornáján hozzátette, hogy a balesetnek van egy halálos áldozata, egy pilótát pedig még keresnek. A...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 13:01 ]
Korábban izraeli rakétacsapásról szóló hírt erősítettek meg az éjszaka folyamán, ám Irán most tagadja, hogy rakétatámadás érte volna az országot, szerintük csak egy „elkeseredett” dróntámadás történt. Irán egyértelműen tagadja, hogy Izrael rakétacsapást mért volna az országra: a Nemzeti Kibertér Központ...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 12:10 ]
Péntek hajnalban Izrael Irán területét támadta, írta a Mandiner amerikai hírforrásokra hivatkozva. A CNN híradásában ugyancsak megerősítette a hírt. Az előző hétvégi, Izraelt ért iráni rakéta- és dróntámadás után Izrael választ ígért – amit péntek hajnalban meg is adott amerikai források szerint. Fontos...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 9:05 ]
Beolvasás folyamatban