Világ
3650 menekült érkezett tegnap a bécsi Westbahnhofra
Betűméret:             

A bécsi Westbahnhof pályaudvarra 3650 menekült érkezett hétfőn Magyarországról, a nagy részük már továbbutazott Németország felé - közölte az osztrák rendőrség kedden.

A vasútállomásra éjfélkor futott be az utolsó vonat Magyarországról. Roman Hahslinger rendőrségi szóvivő közlése szerint mindössze hat afganisztáni állampolgár kért menedékkérelmet az osztrák fővárosban.

A rendőrség korábbi közlése szerint kétezren érkeztek, közülük 1500-an azonnal továbbutaztak Salzburg és München felé, a bécsi pályaudvaron ötszázan vasúti kocsikban és egy üres irodaházban töltötték az éjszakát.

A vonatról leszálló menekülteket nem ellenőrizték, a szóvivő korábban úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem lehetséges a teljes ellenőrzés.

Az osztrák rendőrség előzőleg, hétfőn délután azt közölte: azokat, akik Ausztriában kérvényezik a menekülteljárást, a hatóságok látják el információval. Azonban azokat a menekülteket, akik érvényes schengeni vízum nélkül akarnak továbbutazni, várhatóan visszaküldik Magyarországra.

1500 és 2000 közé tehető azoknak a száma, akik a salzburgi pályaudvaron éjszakáztak, mivel aznap már nem volt több vasúti csatlakozás Németország felé. Kedd kora reggelre azonban többségük elhagyta a várost, összesen hárman kértek ott menekültjogot. Salzburgban a Vöröskereszt látta el az érkezőket, akik közül többen kiszáradtak, voltak, akiket kórházba is kellett szállítani. Kedden is további menekültek érkezésére számítanak a salzburgi főpályaudvaron. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban