Világ
Újabb két merényletet követtek el Jeruzsálemben, halottak
Betűméret:             

Újabb két merényletet követtek el Jeruzsálemben: egy fegyveres és egy késes palesztin egy autóbusz utasait támadta meg, egy másik támadásban pedig buszmegállóban várakozókat vettek célba. A két esetben legalább három ember meghalt, és többen megsebesültek - közölték az izraeli hatóságok kedden.

Jeruzsálem főleg arabok lakta keleti felében, az Armón Hanacív nevű zsidó lakónegyedben két fiatal palesztin rontott a busz utasaira: lövésekkel és késszúrásokkal megöltek egy hatvan és egy negyvenöt éves férfit, súlyosan megsebesítettek egy idős nőt, további tíz embernek pedig szintén csak kórházban kezelhető sebesüléseket okozott. A mentők a támadás után összesen tizenhat izraelit ápoltak.

A katonai rádió híradása szerint a támadók megpróbálták birtokukba venni az autóbuszt, túszul ejtve annak utasait, egyikük el is foglalta a sofőr ülését, de mivel nem találta a féket, inkább nem indult el a járművel.

A huszonkét, illetve huszonnégy éves támadókat a helyszínre érkező biztonságiak lelőtték, egyikük belehalt sérüléseibe, a másikat kórházba szállították.

Nem sokkal később egy férfi gépjárművével felhajtott a járdára egy buszmegállóban Jeruzsálem egyik ultraortodox vallásos negyedében, és halálra gázolt egy embert, egy másikat pedig megsebesített. Ezután kiszállt az autóból, és megpróbált késsel megsebesíteni másokat is, de egyelőre tisztázatlan körülmények között őt sebesítették meg és tették ezzel ártalmatlanná.

A rádió szerint valószínűleg összehangolt támadássorozat részeként zajlott a két jeruzsálemi akció. Az autós támadó a Bezek nevű távközlési cég egyik kelet-jeruzsálemi arab dolgozója volt, aki vállalati kocsijával hajtotta végre tettét.

Nagyjából azonos időben Izrael Raanána nevű városában is késeléses merénylet történt, amelyet szintén egy kelet-jeruzsálemi férfi követett el. Négy járókelőt megsebesített, egyiküket súlyosan, majd elmenekült, de a biztonságiak később megsebesítették és elfogták.

Raanánában kedden ez már a második palesztin késeléses merénylet volt, mert két órával korábban egy autóbuszra várakozó izraelit sebesített meg késével egy huszonkét éves palesztin fiatalember.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök délutánra rendkívüli kormányülést hívott össze a terrorhullám erősödése miatt. A rádió szerint ezen megvitatják a kelet-jeruzsálemi arab lakónegyedek esetleges zárlatát, mert sokan ettől az intézkedéstől remélik a biztonsági helyzet javulását. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban