Világ
A németek többsége szerint az idén terrortámadás éri hazájukat
Betűméret:             

Németországban a lakosság többsége szerint az idén biztosan történik terrortámadás - derült ki egy vasárnap ismertetett felmérésből.

A Bild am Sonntag című lap megbízásából készített közvélemény-kutatás alapján a lakosság 56 százaléka azzal számol, hogy történik az idén terrorista merénylet az országban, 38 százalék pedig nem tart ettől. Sok német fél is a terrortól, 42 százalékuk ezt elismeri, míg a többség, 56 százalék azt állítja, hogy nem aggódik. Szinte mindenki, a lakosság 99 százaléka úgy véli, érthető, ha valaki fél a terrortól.

Thomas de Maiziere belügyminiszter a lapnak elmondta, hogy Németország ugyan a terroristák célkeresztjében van és "a helyzet feszült", de a hatóságoknak nincs tudomásuk készülő terrortámadásról, ezért sehol nem kell nyilvános rendezvényeket lemondani vagy közterületet lezárni.

Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter egy vasárnapi interjúban kiemelte, hogy teljes biztonság nem létezik, a terrorizmus pedig nem ismer országhatárokat, és származástól, nemtől, életkortól, vallástól függetlenül mindenki ellen irányul.

A német biztonsági szervek "jó munkát végeznek és többször keresztülhúzták a merényletterveket". Ugyanakkor valószínűleg a szerencsén is múlott, hogy Németországot eddig nem érte támadás - tette hozzá a miniszter a Berliner Morgenpost című újság és a kiadó - a Funke médiacsoport - többi lapjának húsvéti számában megjelent interjúban. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bizonyítékot talált a nyomozás arra vonatkozóan, hogy kapcsolat állt fenn a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást végrehajtó terroristák és az ukrán nacionalisták között - közölte az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) csütörtökön a Telegram-csatornáján. Az SZK szerint a támadás...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 16:46 ]
A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. Az egyházfő a Szent Péter-bazilikában bemutatott misét a főoltárnál, ülve követte és felolvasta...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:37 ]
Észak-Korea állambiztonsági miniszterével, Li Csangdevel tárgyalt Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a március 25-27. közötti phenjani látogatása során - közölte csütörtökön az SZVR sajtóirodája. A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint a felek megvitatták a nemzetközi...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:25 ]
Beolvasás folyamatban