Világ
Lefejeztek egy gyereket fényes nappal az utcán Tajpejben
Betűméret:             

Húsbárddal levágta egy négyéves kislány fejét egy férfi hétfőn a tajvani főváros, Tajpej egy forgalmas utcáján - adta hírül a helyi média.

A kislány és édesanyja kerékpárjaikon épp egy metróállomáshoz igyekeztek délidőben Nejhu kerületben, ahol a gyerek nagyapjával volt találkozójuk. A nő utólag azt mondta, a közeledő férfiről azt gondolta, hogy segíteni akar a biciklijével épp elakadt kicsinek.

A 33 éves gyanúsítottat a járókelők tettek ártalmatlanná és a rendőrök elfogták. Kiderült róla, hogy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt. Azt állította, hogy kábítószert is fogyasztott, de az erre vonatkozó vizsgálat negatív eredményt hozott.

A tajvani közösségi média felbolydult a hír hallatán és voltak, akik a tettes azonnali kivégzését követelték.

A rendőrfőnök helyettese arról beszélt, hogy elszigetelt esetről van szó, a pontos körülményeket, a gyanúsított indítékait igyekeznek kideríteni. Ettől függetlenül - ígérte - gyakoribbá teszik az utcai járőrözéseket.

Az elmúlt négy évben három hasonló eset történt kiskorúak sérelmére. Tavaly egy tajpeji elemi iskola mosdójába tört be egy idegen, aki elvágta egy 8 éves kislány nyakát. 2012-ben egy 10 éves kisfiúval végeztek hasonló módon egy Tajnan városi videojáték-központ mosdójában. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Az orosz erők szerdán csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra, ahol eltaláltak egy hivatali épületet a megyeszékhely központjában - közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon. A kormányzó arról is hírt adott, hogy a régióban, Beriszlav környékén lévő Mihajlivka falura kamikaze drónnal mértek...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 15:19 ]
Beolvasás folyamatban