Világ
Obama üzenete az amerikai muszlimokhoz: Nem engedem, hogy megosszanak minket
Betűméret:             

Barack Obama elnök a ramadán ünnepén üzenetet intézett az amerikai muszlim közösségekhez, s ebben - Donald Trump muszlimellenes kijelentéseire célozva - jogaik megvédését ígérte nekik.

Obama hivatalos közleményt tett közzé a vasárnap elkezdődött iszlám böjti hónap alkalmából, amely idén július 5-ig tart.

Az elnök a közleményben lényegében azt ígéri az amerikai muszlim közösségeknek, hogy megvédi őket az olyan emberektől, akik szerinte a vallási szabadságukat fenyegetik, és ezzel kimondatlanul is Donald Trumpra, a republikánusok várható elnökjelöltjére célzott. Üzenetében leszögezte: az Egyesült Államok változatlanul szívesen fogadja a bevándorlókat és a menekülteket, annak ellenére, hogy "vannak hangok, amelyek megpróbálnak megosztani bennünket".

"Határozottan az amerikai muszlim közösségek mellett állok abban, hogy visszautasítsuk azokat a hangokat, amelyek megpróbálnak megosztani bennünket, vagy megpróbálják korlátozni vallási szabadságunkat vagy polgári jogainkat" - olvasható a közleményben. Az elnök egyúttal bejelentette, hogy a ramadán végeztével muszlim vallású amerikaiakat lát vendégül a Fehér Házban.

Donald Trump közben vasárnap, a CBS televízió szokásos heti politikai háttérműsorában azzal hozakodott elő, hogy egy muszlim bíró egy esetlegesen ellene folyó perben nem lehet korrekt, éppen azért, amit korábban, a választási kampányában a muszlimok beutazásának ideiglenes betiltásáról mondott. Amikor az újságíró azzal az ellenvetéssel élt, hogy Amerikában hagyományosan nem annak alapján ítélnek meg valakit, hogy honnan jött és kik a szülei, Trump visszaszólt: "Én nem hagyományról beszélek, hanem a józan paraszti észről, világos?" (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban