Világ
Szkopje: Tizenöt emberéletet követelt a vihar
Betűméret:             

Legkevesebb tizenöt ember vesztette életét a macedón fővárost sújtó viharban, hat személyt pedig eltűntként regisztráltak, erősítette meg a szkopjei rendőrség.

A rendőrségi közlés szerint az áldozatok a város északkeleti részében éltek, ott volt a legsúlyosabb a vihar. Az első információk szerint az elhalálozottak életkora eltérő, azonosításuk még tart.

Szkopjébe tegnap este érkezett meg a vihar, és több mint öt órán át tombolt, jelentős anyagi károkat is okozva. Az éjszaka folyamán 93 liter csapadék hullott négyzetméterenként, és csak a vihar első két órájában 800 villámcsapást regisztráltak.

A macedón főváros legnagyobb részét elöntötte a víz, amely behatolt a pincékbe, elárasztotta a klinikai központot, sok polgár gépkocsikban ragadt a város alacsonyabb részein.

A helyi illetékesek ma a kárelhárításról egyeztetnek, a városi szervek, a rendőrség és a katonaság a terepen dolgozik. Az előrejelzések szerint ma sem lesz jó az idő a környéken, esőre és villámlásra is számíthatnak a meteorológusok szerint.

Tegnap este Tetovo és Ohrid településeken is vihar tombolt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tanúskodni hívta Joe Biden elnököt az ügyében zajló kongresszusi vizsgálatot vezető republikánus képviselőházi bizottsági elnök, James Comer pénteken. A republikánus politikus levélben kérte fel részvételre az elnököt arra, hogy a hivatali eltávolítási eljárás (impeachment) elindításáról szóló vizsgálat...
2024. MÁRCIUS 29.
[ 7:27 ]
Bizonyítékot talált a nyomozás arra vonatkozóan, hogy kapcsolat állt fenn a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást végrehajtó terroristák és az ukrán nacionalisták között - közölte az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) csütörtökön a Telegram-csatornáján. Az SZK szerint a támadás...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 16:46 ]
A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. Az egyházfő a Szent Péter-bazilikában bemutatott misét a főoltárnál, ülve követte és felolvasta...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban