Világ
A Bush-kormányzat egyik minisztere Hillary Clinton mellé állt
Betűméret:             

George W. Bush volt kormányzatának egyik minisztere, Carlos Gutiérrez a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton mellett foglalt állást a CNN hírtelevízió szokásos vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában közvetített, szenvedélyes hangú interjúban.

A kubai születésű Gutiérrez a kereskedelmi tárca vezetője volt George W. Bush kormányzatában. A vitaműsorban úgy fogalmazott: "Egy bizonyos ponton félre kell tennünk a párthovatartozást, s azt kell nézni, mi a legjobb az országnak. Akarunk-e mi olyan társadalomban élni, mint amilyen Donald Trump idején alakulna ki? Nézzék csak meg, a Ku Klux Klan David Duke-ja indul a szenátusi választáson, és Trump platformjára épít!" (David Duke a fehérek felsőbbrendűségét hirdető, rasszista Ku Klux Klan vezetője volt a déli Louisiana államban, s már többször is sikertelenül indult képviselői, szenátori és kormányzói pozíciókért.) Gutiérrez erre utalva tette hozzá: Trump elnökségével Amerika az ötven évvel ezelőtti viszonyokhoz térne vissza.

A volt kereskedelmi miniszter megállapította, hogy nem republikánusként, hanem amerikai állampolgárként döntött Hillary Clinton mellett. A demokrata párti elnökjelölt tapasztalatát, politikában eltöltött hosszú idejét említette. Hangsúlyozta: Hillary Clinton tanult férje tapasztalataiból, abból, hogy elnöksége második ciklusában Bill Clintonnak a költségvetési deficit csökkentésével sikerült beindítania a gazdasági növekedést.

Gutiérrez "katasztrofálisnak" nevezte Trump gazdaságpolitikai javaslatait, azok szerinte ártanának az amerikai gazdaságnak. Egyetértett a republikánus elnökjelölt adócsökkentési javaslataival, de szerinte Trumpnak a szabadkereskedelem elleni fellépése kártékony, a fejlődő országok és a szegény országok gadaságpolitikusainak gondolkodására emlékeztet.

A volt miniszter a riporternek arra a kérdésére, hogy "a globális elit" körében mi a vélemény Trumpról, azt válaszolta: nagy részük teljesen kiábrándítónak tartja Trump jelöltségét, s szerinte ez nagy probléma lesz a Trump-kampány számára. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban