Világ
Lemond az örmény miniszterelnök
Betűméret:             

Lemond tisztségéről Hovik Abrahamján örmény miniszterelnök, aki erről az elhatározásáról a kormány csütörtöki ülésén tett bejelentést.

Mint hangsúlyozta, döntésével megnyitja az utat egy koalíciós kormány előtt, amely “új megoldásokat” kínál majd a “társadalom egységének helyreállítása” érdekében.

“Úgy döntöttem, lemondok tisztségemről és esélyt adok az elnöknek egy új kormány megalakítására” – jelentette ki Abrahamján.

Szerzs Szargszján örmény elnök múlt hónapban ígéretet tett egy nemzeti egységkormány létrehozására annak nyomán, hogy július utolsó két hetében megszállva tartotta a jereváni rendőrkapitányságot többtucatnyi fegyveres férfi, akik egy ellenzéki aktivista szabadon engedését és a kormány távozását követelték.

A közvéleményt sokkoló akcióban két rendőr vesztette életét.

A történtek hatására több alkalommal utcára vonultak a fegyvereseket támogatók, akik a rendőrséggel is összecsaptak az utóbbi évek legnagyobb politikai válságát idézve elő a kaukázusi országban.

Örményországi politikai elemzők szerint Karen Karapetján volt jereváni polgármester, a Gazprom orosz gázóriás vezetőségi tagja lehet Abrahamján legvalószínűbb utóda.

Az 58 éves Abrahamján 2014. április 13. óta tölti be a miniszterelnöki tisztséget, korábban, 2008 és 2011 között házelnök volt. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban