Világ
Pokolgép robbant a török határon - húsz halott
Betűméret:             

Életét vesztette legalább húsz szíriai felkelő az ország északi részén, a török határhoz közeli Atme városában csütörtökön elkövetett pokolgépes támadásban, amely legalább további húsz lázadót megsebesített - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A londoni székhelyű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns szervezet beszámolója szerint feltehetően egy öngyilkos merénylő repítette magát a levegőbe a felkelők ellenőrzése alatt álló szíriai határvárosban, az egyik átkelőhelyen.

Az Orient News nevű ellenzéki híroldal is úgy értesült, hogy pokolgéppel követték el a támadást.

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség azt írta, hogy egy gépkocsiba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, az elkövetést viszont nem vállalta magára a dzsihadista csoport.

A török Anadolu hírügynökség tájékoztatása szerint a 20 ember életét követelő robbantás éppen az “őrségváltáskor” történt. Az áldozatok a Törökország által augusztus 24-én Aleppó tartományban indított Eufrátesz Pajzsa nevű hadműveletben részt vevő erőkhöz tartoztak. A művelet két, Ankara által terroristának tartott csoport ellen irányul: az Iszlám Állam és a dzsihadisták megsemmisítését célzó harcban Washingtonnal szövetséges kurd Népvédelmi Egységek (YPG) ellen.

Ugyanennél a határátkelőnél augusztus közepén több mint 30 ember halt meg egy öngyilkos merényletben, amelyet az Iszlám Állam követett el. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban