Világ
Szlovéniában és Horvátországban is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés
Betűméret:             

Szlovéniában és Horvátországban pénteken komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

Szlovéniában leginkább az északi és az északkeleti országrészeken havazott, estig azonban a déli területekre is átterjed a havazás. A meteorológiai intézet szerint 20-30 centiméteres hó is eshet.

A hatóságok több helyi utat is lezártak Celje és Maribor környékén. A csúszós járdák miatt néhány óra leforgása alatt emberek tömegét kellett ellátni a kórházakban. Csak Ljubljanában a sürgősségi traumatológián kétszáz sérültet fogadtak töréssel és rándulással.

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára, Észak-Dalmáciára és Likára. Zágráb környékén ennél enyhébb, narancssárga, Kelet-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

A rendőrség több autópályaszakaszt is lezárt a forgalom elől.

A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak.

A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel.

A horvát meteorológiai szolgálat szerint szombaton és vasárnap mérséklődik a szélsőséges időjárás, de hétfőtől újabb csapadékra és mínusz fokokra lehet számítani. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban