Világ
Hackertámadás érte a brit parlamentet
Betűméret:             

Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni - jelentették politikusok és tisztségviselők.

Chris Rennard, a brit parlament felső kamarájának, a Lordok Házának tagja volt az első, aki felhívta a figyelmet a történtekre Twitter-üzenetében: "kibertámadás érte a Westminstert, a parlamenti email fiókok távolról nem elérhetőek, szöveges üzenetben továbbítsák a sürgős üzenteket."

A brit alsóház szóvivője megerősítette: illetéktelenek próbáltak hozzáférni a törvényhozás elektronikus levelezéséhez, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a képviselők és a parlamenti dolgozók elektronikus postái megfelelő eszközökkel vannak védve.

Az illetékes szerint vizsgálják a történteket, és az országos kiberbiztonsági központtal (National Cyber Security Centre, NCSC) együttműködve további intézkedéseket hoztak a számítógépes rendszer védelmére.

Az elmúlt napokban a brit sajtóban olyan jelentések láttak napvilágot, miszerint hackerek brit parlamenti képviselők jelszavait árulták eladásra az interneten.

Henry Smith brit konzervatív politikus ugyanakkor a Twitteren humorral próbált enyhíteni a szombati történteken: "Kim Dzsong Un, Vlagyimir Putyin, vagy anyja padlásán egy fiatal fiú indított kibertámadást."

Nagy-Britanniában májusban több tucat egészségügyi intézményt ért zsarolóvírus-támadás, fennakadást okozva a betegek ellátásában. A WannaCry nevű elektronikus kártevő mintegy 150 országban fertőzött meg számítógépes rendszereket. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban