Világ
Kiégett egy busz Bajorországban: legkevesebb 14 halott
Betűméret:             

Súlyos balesetet szenvedett és teljesen kiégett egy autóbusz hétfőn Németországban, az A9-es autópályán, Bajorországban, legfrissebb jelentések szerint tizennégy holttestet találtak a kiégett német buszban. Rendőrségi adatok szerint 30 ember megsérült, többen eltűntek.

A bayreuthi rendőrkapitányság közleménye szerint a baleset a Münchent Berlinnel összekötő autópálya Stammbach melletti szakaszánál történt hétfő reggel. A buszon 46 utas és két sofőr tartózkodott, észak felől Nürnberg felé tartottak.

Az autóbusz egy nyerges vontatónak ütközött, majd kigyulladt. Csak a váza maradt meg.

Az autópályát mindkét irányban lezárták, számos mentőautó és mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

A sérültek közül többen súlyos, ketten életveszélyes állapotban vannak.

A halottak száma egyelőre nem ismert. A helyszínelés még nem ért véget, és lehet, hogy mind a 18 eltűntként nyilvántartott ember életét vesztette a buszban, de az is előfordulhat, hogy vannak, akiknek sikerült kimenekülni a lángokból és egy közeli erdőben húzták meg magukat - mondta Anne Höfer rendőrségi szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaságnak.

A busz turistákat szállított, Szászország tartományból indult. A turisták és a sofőrök mind német állampolgárok és felnőttek. A rendőrség további részleteket nem közölt, arra hivatkozva, hogy először a hozzátartozókat kell értesíteni a balesetről.

Angela Merkel kancellár szóvivője, Steffen Seibert útján kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, mielőbbi teljes gyógyulást kívánt a sérülteknek, és köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek.

Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter és Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter kora délután a helyszínen tájékozódik a baleset körülményeiről és a mentési munkálatok előrehaladásáról. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Az orosz erők szerdán csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra, ahol eltaláltak egy hivatali épületet a megyeszékhely központjában - közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon. A kormányzó arról is hírt adott, hogy a régióban, Beriszlav környékén lévő Mihajlivka falura kamikaze drónnal mértek...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 15:19 ]
Beolvasás folyamatban