Világ
Orosz kapcsolatok: Trump veje tagadta, hogy "helytelen kapcsolatokat" tartott fenn
Betűméret:             

Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje és tanácsadója hétfőn Washingtonban újságírók előtt leszögezte: nem tartott fenn "helytelen kapcsolatokat" orosz tisztségviselőkkel.

Jared Kushner rövid nyilatkozatot tett riporterek előtt a Fehér Házban azután, hogy lezárult zárt ajtók mögött tartott szenátusi meghallgatása. A tanácsadó nem beszélt a meghallgatás részleteiről, lényegében megismételte a meghallgatás előtt tett írásos nyilatkozatában foglaltakat. Mint fogalmazott: "nagyon világos" akar lenni. Hangsúlyozta: "Nem játszottam össze Oroszországgal, és a kampánycsapatban sem ismerek senkit, aki ezt tette volna".

Az elnök veje hozzátette:orosz személyekkel nem voltak "helytelen kapcsolatai", valamennyi cselekedete "megfelelő" volt egy "nagyon sajátos kampány" körülményei között.

Leszögezte: Donald Trump azért győzött a tavalyi elnökválasztáson, mert "okosabb kampányt" folytatott, mint vetélytársa, Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje, ezért szerinte minden más értelmű sugalmazás megpróbálja "nevetségessé tenni" azokat, akik Donald Trumpra voksoltak. Jared Kushner rövid nyilatkozata után az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

A Fehér Ház tanácsadójaként tevékenykedő Jared Kushnert mintegy három órán keresztül hallgatta meg a szenátus hírszerzési bizottsága az oroszországi kapcsolatairól.

A testület a tavalyi elnökválasztási folyamatot érintő orosz beavatkozásokat vizsgálja, hasonlóan a képviselőház hírszerzési bizottága és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által folytatott vizsgálatokhoz.

A hétfői meghallgatást zárt ajtók mögött tartották, Kushner előtte írásos nyilatkozatot tett közzé, amelyben cáfolta, hogy titokban kommunikációs csatornát tartott volna fenn az éppen a hétvégén távozott Szergej Kiszljak orosz nagykövettel. A nyilatkozatban - amelyet internetes oldalán részletesen közölt a The Washington Post című lap - Kushner cáfolta azt is, hogy bármely vállalkozását oroszok finanszíroznák. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az orosz erők szerdán csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra, ahol eltaláltak egy hivatali épületet a megyeszékhely központjában - közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon. A kormányzó arról is hírt adott, hogy a régióban, Beriszlav környékén lévő Mihajlivka falura kamikaze drónnal mértek...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 15:19 ]
Az izraeli hadsereg (IDF) három fronton harcol szerdán, a gázai háború százhetvenharmadik napján: a Gázai övezetben, Ciszjordániában és a libanoni, északi határnál. Az IDF szóvivőjének jelentése szerint tovább folytatódnak a harcok az övezet északi részén, a Gáza városban fekvő Sifa kórház területén....
2024. MÁRCIUS 27.
[ 14:08 ]
A hatóságok kedden helyi idő szerint az esti órákban leállították a kutatást Baltimore-i hídomlásban eltűnt hat ember után, akiket feltételezett halálos áldozatnak nyilvánítottak. Kedden kora hajnalban a Baltimore-i öböl fontos hídja, a Francis Scott Key Bridge pillanatok alatt omlott össze, miután nekiütközött egy...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:42 ]
Beolvasás folyamatban