Világ
Késelés Brüsszelben és Londonban
Betűméret:             

Meglőttek egy férfit pénteken este Brüsszel belvárosában, miután késsel támadt két katonára - jelentette az RTBF belga közszolgálati rádió. Londonban, a Buckingham Palotánál és támadás történt, két rendőr megsérült az incidensben.

Értesülések szerint a brüsszeli támadó nem halt meg, csak megsebesítették.

Az ügyészség szóvivője elmondta: a 30 év körüli elkövető életveszélyesen megsebesült az incidensben, de a katonák élete nincs veszélyben. Senki másnak nem esett bántódása - tette hozzá.

A tettes nem volt ismert terrorista tevékenységek miatt a rendőrségnél. Személyazonosságával kapcsolatban a szóvivő hozzátette: előzetes információk szerint nem belga állampolgár.

A férfi helyi idő szerint este negyed kilenc felé esett neki katonáknak a belvárosi Emile Jacqmain körúton. A katonák erre tüzet nyitottak a tettesre. A hadsereg tagjai arcukon és kezükön sérültek meg.

Az incidens hátteréről egyelőre semmi közelebbit nem tudni.

Charles Michel belga kormányfő Twitter-üzenetben támogatásáról biztosította a katonákat. Hozzáfűzte: a belga biztonsági erők továbbra is készültségben lesznek, s figyelemmel kísérik a helyzetet.

Belgium a 32 életet követelő 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas terrorkészültségi fokon van.

Londonban, a Buckingham Palotánál is támadás történt. Két rendőr sebesült meg, a támadót letartóztatták.

Két rendőr könnyebben megsérült, amikor péntek este a Buckingham palotánál egy ember késsel támadt rájuk - írta a BBC. A megtámadott rendőröknek sikerült lefegyverezniük a támadót, akit le is tartóztattak.

A Scottland Yard közlése szerint a két rendőr a karján sérült meg, a kiérkező mentők a helyszínen ellátták őket, amely után nem volt szükséges őket kórházba szállítani.

A környéken sok a rendőr, több környező utcát lezártak. A támadás idején a királynő nem tartózkodott a palotában. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerdai parlamenti választásokon leadott szavazatok 90 százalékos feldolgozottságánál is vezet a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) a Szociáldemokrata Párttal (SDP) szemben - közölte a horvát választási bizottság. A HDZ kihirdette győzelmét, de nem szerzett abszolút többséget, így koalíciós...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 8:28 ]
Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy "sürgősen, légvédelmi eszközök átadásával kell biztosítani Ukrajna védelmének megerősítését", valamint szankciók meghozataláról határoztak Iránnal szemben - tájékoztatott Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 8:17 ]
A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nyerte meg a horvát parlamenti választásokat, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után, szerda este nyilvánosságra hozott felmérésből. Az exit poll-adatokat a Nova TV...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 23:25 ]
Beolvasás folyamatban