Kultúra
Szeged: A 30Y és a Magna Cum Laude idén sem okozott csalódást a SZIN-en
Betűméret:             

30Y, a Magna Cum Laude, Majka és Curtis, valamint az Intim Torna Illegál voltak az idei Szegedi Ifjúsági Napok ötödik, eddigi legtömegesebb napjának legnagyobb kedvencei, akik óriási bulit csináltak a SZIN Nagyszínpadon, illetve a Live Arénában, ahol több ezren tomboltak a koncertjeiken.

A SZIN ötödik napján, pénteken a SZIN Nagyszínpadon az Ozone Mama, Szabó Balázs Bandája, a 30Y és a Magna Cum Laude lépett színpadra, amelyek közül a nap legjobban várt fellépői a Szegeden igen régóta óriási népszerűségnek örvendő két együttes, a 2000-ben létrejött pécsi alternatív rockzenekar, a 30Y és az 1999-ben gyulai zeneszerető barátokból alakult Magna Cum Laude volt, amelyekben ezúttal sem kellett csalódniuk a fesztivál látogatóinak, hiszen Beck Zoli és csapata, valamint Mező Misi és csapata is visszajáró vendégei SZIN-nek, talán nem túlzás azt állítani, hogy a 30Y és a Magna Cum Laude nélkül nem is igazi SZIN a SZIN. A két együttes tagjai idén is kitettek magukért, hiszen legnagyobb slágereikkel érkeztek az Újszegedi Partfürdő területére, ahol a közönség tagjai élvezettel tombolták végig a koncertjüket.

A Live Arénába is óriási bulit varázsoltak a fellépők, ami nem is meglepő, hiszen a magyarországi zenei élet kiválóságai, a Terminátor, a Hősök, Majka és Curtis, az Intim Torna Illegál, a Bohemian Betyars és Reyez gondoskodtak a jó hangulatról. A Mizo Színpadon a Dorothy, a Leander Rising, a Road, DJ Joer, a Groovehouse és az Ámokfutók, a Wake Up Szeged Party Arénában pedig Hansol, Robin, James Cole, Nick Warren, Jay Lumen, valamint Pat Duff és Shabaam lépett színpadra, szintén fergeteges hangulatú bulikat csinálva.

A fesztiválok nélkülözhetetlen kelléke, a csapolt sör mellett, amely egyébként a többi fesztiválhoz képest a SZIN-en igen baráti, mindössze 350 forintos áron vásárolható meg, nagy népszerűségnek örvendenek a borházak által kínált különlegességek is a látogatók körében, akik ingyenesen vehetnek részt Magyarország első Nagy Fesztivál Bortesztjén. A 2015-ös Szegedi Ifjúsági Napokon megjelent borászatoknak ugyanis hat-hat bortétellel volt lehetőségük szerepelni a Bortext mobilapplikációban, aminek köszönhetően a SZIN ideje alatt a látogatók nemcsak megkóstolhatják, hanem pontozhatják is a borászatok által szerepeltetett tételeket. Az applikációban a világ borpontozási eljárásaiban jól ismert százas minősítési rendszert fejlesztették olyan felhasználói alapokra, amellyel bárki könnyedén elboldogul. Az applikációban szereplő tételek közül a legmagasabb pontszámot elérő bor kapja majd meg a SZIN 2015 Fesztivál Bora Díszdiplomáját.

Az italkínálatnál maradva, az alkoholmentes innivalókra vágyókat az egyéb helyszínek mellett a Mizo standja is várja a SZIN-en, ahol a fiatalok finom kakaót vagy éppen íncsiklandozó tejeskávét is kortyolgathatnak. Ez azonban még nem minden, hiszen a látogatók kipróbálhatják az ügyességüket a Boci-Bummban, és tesztelhetik a logikájukat az asztalokon lévő amőbában, ha pedig megfelelő számú pecsétet gyűjtenek a pecsétgyűjtőjükbe, akkor ajándék termékek is ütik a markukat.

A legnagyobb ajándékot azonban minden bizonnyal ezúttal is a koncertek élménye jelenti majd a látogatók számára, hiszen ma, a fesztivál zárónapján a SZIN Nagyszínpadon a Kelemen Kabátban, a Cloud 9+ és a Russkaja, a Live Arénában az Allow, a Selfish Murphy, a Fish!, az Ivan & The Parazol, a Junkies és Nacsa, a Mizo Színpadon a Dystopia, a VL45, az Alvin és a Mókusok, DJ Just-inn, az Animal Cannibals és a Happy Gang, a Wake Up Szeged Party Arébában pedig Edo Denova, Chris Lake, a Drop The Cheese és a Katapult DJ szórakoztatja majd a fesztivál látogatóit.


H. G.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet oszlopcsarnokában megrendezett kiállítás közönségét Kovács Nádi Karolina, a Hagyományok Háza Vajdasági Hálózatának a kézművességgel megbízott munkatársa köszöntötte, aki elmondta, hogy a békéscsabai akkreditált tojásíró tanfolyamot nemrég elvégző Tarjai Zita Katalin...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 19:50 ]
Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Eötvös Pétert türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 13:17 ]
Beolvasás folyamatban