Kultúra
Jubileumot ünnepel a nagybecskerei Madách: Függöny fel!
Betűméret:             

Bemutatót tartott tegnap este a nagybecskereki Madách Amatőr Színház társulata. Mihael Frayn: Függöny fel! című vígjátékát adták elő Tóth Irén rendezésében, aki a Toša Jovanović Bábszínház nyugalmazott élszínésze, a Madách oszlopos tagja.

A fergeteges komédia arról szól mi játszódik le a színpadon, illetve a színfal mögött, egy igen szerény anyagiakkal gazdálkodó színházban - ami egyáltalán nincs messze a valóságtól -, és bemutatja, hogy e két helyszínen hogyan zajlik egy főpróba.

Az előadásban három tehetséges fiatalt is láthat a közönség, akik először szerepeltek, de máris főszerepekben, és jól teljesítve az egyébként a tapasztaltabb kollégáknak is kihívást jelentő kettős szerep megformálásában.

A darabban a rendező, Lloyd szerepét Pósa Andrija játszotta, majd a további felállás szerint Clackett és Dotty szerepében Kamrás Annamáriát, Garry és Roger szerepében Varga Szilárdot láthatta a közönség, Szabó Szintia Brooke és Vicki alakját formálta meg, Poppy szerepébe bújt Rontó Márta, míg Márton Ramóna Belina és Favia, Jenovay Lajos pedig Fredy és Philip szerepét játszotta. Balázs György Seldsont, Márton Leonárd pedig Tim szerepét alakította. Természetesen a darabban megjelentek a színfal váltásánál a technika emberei is, tehát a vígjáték aktív részét képezték.

A Madách Amatőr Színházban ezzel a bemutatóval megkezdődött a jubileumi év, ugyanis fennállásának 65. évfordulóját ünneplik az idén.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet oszlopcsarnokában megrendezett kiállítás közönségét Kovács Nádi Karolina, a Hagyományok Háza Vajdasági Hálózatának a kézművességgel megbízott munkatársa köszöntötte, aki elmondta, hogy a békéscsabai akkreditált tojásíró tanfolyamot nemrég elvégző Tarjai Zita Katalin...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 19:50 ]
Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Eötvös Pétert türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 13:17 ]
Beolvasás folyamatban