Kultúra
Kijev: Elkezdődött az Eurovíziós Dalfesztivál
Betűméret:             

Hivatalosan is elkezdődött az Eurovíziós Dalfesztivál Kijevben. Vasárnap megtartották a megnyitót, ahol természetesen vörös szőnyeg várta mind a 42 ország fellépőjét. Az ukrán fővárosban van már a rajongók többsége is, holnap ugyanis az első elődöntővel elrajtol a dalverseny.

Egymás után vonultak fel a csaknem 300 méteres, vagyis az eddigi leghosszabb vörös szőnyegen az eurovíziós dalfesztivál fellépői Kijevben. Vasárnap hivatalosan is elkezdődött a verseny.

A megnyitó ceremónián a magyar csapat is ott volt. Pápai Jocival az újságírók interjúkat, a rajongók pedig közös fotókat készítettek. Az énekes azt mondta: nem sok ideje marad a pihenésre, mert szerdán lesz a főpróba, egy nappal később pedig az élő műsor.


A magyar delegáció már egy hete az ukrán fővárosban van, azóta folyamatosan próbálnak. A hétvégén több mini koncertet is adtak.

Közben Kijevet ellepték a turisták és a rajongók, akik persze már az esélyeket is latolgatják.

A versenynek a 14 000 férőhelyes kijevi Nemzetközi Kiállítási Központ ad otthont. A dalfesztivál hivatalos mottója Celebrate Diversity (Ünnepeljük a sokszínűséget). A szervezők hónapok óta azon dolgoznak, hogy az élő adásokban minden rendben menjen.

“Minden kész van. Több mint egy hete próbálunk az énekesekkel. Itt vannak a delegációk és a műsor házigazdái is. Minden rendszert leteszteltünk együtt. Bízom benne, hogy minden tökéletes lesz” – mondta Jon Ola Sand, a szervező bizottság elnöke.

A magyar versenyző csütörtökön, a második elődöntőben lép színpadra. A nézők telefonon, SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül szavazhatnak. A szabályok szerint saját országa dalára azonban senki nem voksolhat. A magyar dalra a határontúlról viszont lehet szavazatokat küldeni. Az elődöntőket és a finálét a Dunán élőben lehet majd nézni.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szentmihályi Szent Mihály főangyal templomban tegnap este bemutatták a tavaly megjelent Flaman-Hézső citeraduó első CD-jét, Csárda, csárda, tetejetlen csárda címmel. Az est moderátorának szerepét Borsi Ferenc, az Óbudai Népzeneiskola mentortanára, a Kultúra Lovagja töltötte be, aki egyik csokor eljátszásában...
2024. ÁPRILIS 21.
[ 19:57 ]
Pénteken az éjszakai órákban ért véget Zentán a középiskolások idei színházi- és filmes szemléje, amelyen a Palicsi Színjátszó Grund diákszínjátszói bizonyultak a legjobbnak a Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színművésznője, Szabó Szonya magyarországi filmrendező és Ricz Ármin, a Szabadkai Népszínház...
2024. ÁPRILIS 20.
[ 17:34 ]
Hivatalosan szombaton nyitott meg a nagyközönség előtt az idei Velencei Biennálé, de sok ország pavilonja már néhány napja várta az érdeklődőket. A 60. Velencei Biennáléra 88 országból több mint 300 művész érkezett. Idén először mutatkozik be az országok között Benin, Kelet-Timor, Etiópia és Tanzánia. A...
2024. ÁPRILIS 20.
[ 13:57 ]
Beolvasás folyamatban