GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. május 19. [9:18]

XIV. Múzeumok Éjszakája Szabadkán: Kis és nagy forradalmak

XIV. Múzeumok Éjszakája Szabadkán: Kis és nagy forradalmak
A Szabadegyetemen a Cro Art Horvát Képzőművészeti Egyesület kiállítása várja az érdeklődőket

A város 30 pontján várják a kiállítások, látványosságok, művészeti programok a szabadkaiakat a XIV. Múzeumok Éjszakáján, amely szombaton délután 17-től éjfél után 1 óráig tart. Az idei Múzeumok Éjszakájának mottója a „kis és nagy forradalmak”, melyek hatást gyakoroltak a művészetekre, és mindenekelőtt az emberek életére – áll a városi sajtóközpont meghívójában.

A szervezők összesen 30 helyszínen rendeznek különféle zenei, gyermek- és ifjúsági, illetve művészeti programokat. Az idei rendezvényen, amely a Múzeumok Éjszakája országos program részét képezi, a szabadkai kulturális intézmények mellett részt vesz számos egyesület, szervezet, oktatási és szociális intézmény is. Valamennyi program ingyenesen látogatható.

A Múzeumok Éjszakája jó alkalom arra, hogy végigjárjuk a múzeumokat, képtárakat és kulturális intézményeket, megtekintsük a legfrissebb kiállításokat és részt vegyünk a kifejezetten erre az éjszakára készült programokat.

Az idei szabadkai Múzeumok Éjszakájának szervezésében az önkormányzat mellett részt vett a Szabadkai Városi Múzeum, a Kortárs Galéria és a Danilo Kiš Alapítvány is. Idén a Szabadkai Városi Múzeum, a Szabadkai Kortárs Galéria, a Dr. Vinko Perčić Képtár, a Szabadkai Városi Könyvtár, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet, a Kosztolányi Dezső Színház, a Szabadkai Gyermekszínház, a Lifka Sándor Art Mozi, a Danilo Kiš Alapítvány, Szabadka Város Ifjúsági Irodája, a Szabadegyetem, a De Medici rajziskola, az Újvidéki Műszaki Tudományok Kara, a Sveti Sava Szerb Művelődési Központ, a Népkör Magyar Művelődési Központ, a Bunjevačko kolo Horvát Művelődési Központ, a KroArt Horvát Képzőművészeti Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklórközpont, a tavankúti Első Szalmakép Művésztábor Galériája, a Lusa Egyesület, a Piazza Italia Olasz Kulturális Központ, a Szabadkai Gerontológiai Központ, a Klein House Social Bar and Art Gallery, a Grunf kávézó, a Kunst kávézó, a Free Time Rail Vasútmodellező Egyesület, a Natura stil és a Rotografika nyomda programjai várják az éjszakai látogatókat.

Május 20-án összesen 44 szerbiai településen rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. Ezen a napon a látogatóknak alkalmuk lesz meglátogatni a múzeumokat, galériákat és kulturális intézményeket, az új kiállításokat és az alkalmi műsorokat. Ugyanezen az éjszakán Szerbián kívül 30 ország 120 városában 3.000 múzeum nyitja meg kapuit az Európai Múzeumok Éjszakája keretében, a kezdeményezéshez Szerbia 2006-ban csatlakozott – tájékoztat az önkormányzat sajtószolgálata. A részletes programokat és helyszíneket megtalálják a szerbiai Múzeumok Éjszakája honlapján.

Basity Gréta


2017. május 23. [18:01]

Elhunyt Sir Roger Moore, a Bond-filmek legendás sztárja, miután szervezete feladta a küzdelmet a rákkal szemben.A család azt írta: “Fájó szívvel tudatjuk, hogy... >>

2017. május 23. [13:42]

Ljubiša Samardžić színész, rendező súlyos egészségügyi állapota miatt bekerült a Szerbiai Klinikai Központ hematológiai klinikájára, tudta meg a Novosti.A színészt... >>

2017. május 22. [13:28]

Megkezdődött a XXV. Szent István Könyvhét hétfőn Budapesten, az eseményt Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat (SzIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 122.97 dinár
1 dollár 109.98 dinár
100 forint 39.79 dinár
100 dinár 251.27 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Heti kérdés
E heti kérdésünk csak a nyugdíjasokat érinti, mégis megkérdezzük: Ön szerint visszakapják-e valaha is a megkárosított idős emberek az illetményükből elvett összeget?
Igen.
Nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve