GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 16. [13:14]

Képzőművészetbarát horgászok Martonoson

A sporthorgász egyesület szervezésében festők, fafaragók, fazekasok alkottak a falu tájházában

Képzőművészetbarát horgászok Martonoson
Fotó: Szél János
Kopasz Gizella szabadkai fazekas alkotás közben

Ráadásul nem először, hanem már harmadízben, a sporthorgászok ebbéli érdeklődése azonban ennél is korábbra datálódik. Már vagy 15 esztendeje, hogy minden évben szerveztek egynapos festőtáborokat.

Guti János, a Ponty Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a tábor 2015-ben vált nemzetközivé, idén pedig bővítették a meghívottak listáját fafaragókkal és egy fazekassal.

A tábor legnevesebb vendége Andrej Németh Endre festő, szobrász, grafikus, keramikus, üveg- és tűzzománc művész, aki Csehországból érkezett, de hazalátogatott a svédországi Göteborgból a falu szülötte, Csikós Tibor is, a meghívottak között volt Kelcs László Bécsből, a szabadkai Horvát Nela, Tomo Marjanović és Nagypásztor János, a mokrini Milena Krstin, a zentai Kovács Károly, a magyarkanizsai Remete István, a magyarországi Bimbó Tamás, dr. Mónus Ildikó festőművészek, az ugyancsak magyarországi Koltai házaspár valamint Márki József fafaragók és a szabadkai Kopasz Gizella fazekas.

Az egy hét alatt tizenöten fordultak meg a táborban. A művészek két, esetenként három alkotást is a házigazdáknak ajándékoznak.

„Ezeknek egy része azoké a támogatóké lesz, akik segítenek bennünket az alkotótábor megszervezésében és működtetésében, a fennmaradt alkotásokat pedig igyekszünk értékesíteni, hiszen a sporthorgászegyesületnek komoly jövedelemforrást jelent az itt készült festmények vagy más alkotások eladásából származó bevétel” - mondta Guti János.

Az egyesületi elnök elmondta még, hogy mielőtt a festményeket átadnák a támogatóknak, a szélesebb közönség kiállításokon láthatja őket. Terveik szerint Magyarkanizsán, Szabadkán és Szegeden is bemutatják majd a III. Martonosi nemzetközi képzőművészeti alkotótáborban készült munkákat.

Bödő Sándor


2017. augusztus 20. [22:10]

Kilencvenegy éves korában elhunyt Jerry Lewis, a komédia királya - adta hírül a Varity. A legendás komikus vasárnap hunyt el Las Vegas-i otthonában - közölte ügynöke... >>

2017. augusztus 20. [14:49]

A két világháború között kialakult hagyományt folytatva Szivácon ma Szenteleky Kornél íróra, irodalomalapítóra emlékeztek. Az emléknap résztvevői szentmisén vettek részt... >>

2017. augusztus 19. [17:15]

Gálaműsorral zárult pénteken a temerini Szirmai Károly MME népzenei tábora, amit 21. alkalommal szerveztek meg a temeriniek, második alkalommal a Tájház udvarában, ahol... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.63 dinár
100 forint 39.22 dinár
100 dinár 254.97 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ön szerint kedvező fogadtatásra találnak-e a belgrádi vezetők Koszovó-kezdeményezései?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve