GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. szeptember 8. [13:15]

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom Zentán

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom Zentán

A Táncháztalálkozó szervezőbizottsága, a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet mint háttérintézmény szeptember 17-én Zentán, a Sportcsarnokban megtartja Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom elnevezésű rendezvényét, melyen fellépnek és oktatnak Vajdaság kiemelkedő népzenészei és néptáncosai, koncertet adnak a Kárpát-medencéből meghívott vendégzenekarok, ahogyan a legnépszerűbb vajdasági együttesek is.

Délelőtt és koradélután a Furfangos csudavilág játékparkja várja a gyerekeket számos ügyességi játékkal. A programok azonban minden korosztály érdeklődését kielégítik, lesznek népi játékok, kézműves foglalkozások, hangszer-, mesterség- és viseletbemutatók, valamint kirakodóvásár is. Ugyanakkor Vajdaság kiváló énekesei és néptáncosai közreműködésével néptánc- és népdaloktatás is lesz. Az esti gálaműsor után pedig reggelig tartó táncház veszi kezdetét.

A vajdasági népdalénekesek, népzenészek, zenekarok, néptáncegyüttesek mellett Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és Magyarországról is érkeznek fellépők.

Helyi értékek kisfarsangja címmel bemutatkozási lehetőséget kínálnak az egyesületeknek, a települési értéktáraknak és baráti társaságoknak helyi értékeik bemutatására, s a legjobban berendezett sátrak díjban részesülnek. A zsűrizéskor ötperces bemutatóra is lehetőség lesz.

A Hencidától Bonchidáig vetélkedőre 6 fős csoportok jelentkezését várják a szervezők, a korhatár 10–16 év. Egy egyesületből/településről több csapat is nevezhet. A vetélkedőn lesznek ügyességi feladatok, felmérik a néprajzi alapismereteket és a találékonyságot is. A nyertes csapat jutalma egy kirándulás.

A rendezvény háttérintézménye a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, szakmai partnere a budapesti Hagyományok Háza, partnerek a zentai Thurzó Lajos Oktatási-művelődési Központ, Zenta Város Önkormányzata és a zentai Sportcsarnok.

A rendezvényt szeptember 17-én 10.30-tól tartják a Sportcsarnokban és a Népkertben Zentán.


2017. szeptember 22. [22:59]

Ünnepélyes keretek között nyílt meg pénteken este a moholi kultúrotthonban a negyedik alkalommal életre hívott Észak–Dél Etnotalálkozó, amelyet a helyi Aranykezek... >>

2017. szeptember 22. [20:23]

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara A könyv a Gutenberg-galaxis után címmel idén első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Magyar... >>

2017. szeptember 22. [13:16]

Banksy brit graffitiművész öt alkotását vásárolta meg 3,2 millió fontért egy katari gyűjtő - adta hírül a BBC News. Az öt alkotás között van a 12 méter magas, 5 méter... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.13 dinár
1 dollár 99.59 dinár
100 forint 38.40 dinár
100 dinár 260.36 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve