GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekSportFoci Eb 2016Olvasók rovataImpresszumMarketing
2012. szeptember 7. [10:24]

Imádkoztak az írók

Imádkoztak az írók

A Magyarkanizsai Írótáboron részt vevő Bogdán József papköltő újságírói kérdésre válaszolva elégedetten nyugtázta, hogy a tábor politikamentes, nincsenek ellentáborok, veszekedő írók, inkább mindenki magába fordult, lelkiismeretét vizsgálta.
- Felemelő érzés volt, hogy felkértek, mondjam el a Miatyánkot. Az elmúlt hatvan évben nem történt meg, hogy az Írótáborban egy pap elmondjon egy Miatyánkot – nyilatkozta Bogdán József.
A csütörtöki napon egyébként a vajdasági magyar könyvkiadás helyzete szerepelt terítéken a 60. Magyarkanizsai Írótábor csütörtökön lezajlott Szemtől-szemben találkozóján. Az idén 55 éves Fórum munkáját és eredményeit Németh Ferenc igazgató vázolta.
A kiadók és az írók terveikről, könyveikről beszéltek és visszaemlékeztek az elmúlt hatvan évre. Ezúttal Jung Károly, Bányai János, Major Nándor, Bogdán József, Szögi Csaba és többek közt a Zetna képviselői: Beszédes István, Sinkovics Péter, Csík Mónika és Verebes Ernő beszéltek munkásságukról, illetve a könyvkiadásról.
ro.


2016. június 29. [15:10]

Huszonhat helyre látogat el az idén a Tanyaszínház, a 39 éves vándortársulat az idén Terék Anna író, költő Hangos disznók harapnak című művét mutatja be Puskás Zoltán... >>

2016. június 29. [11:32]

Az ismertebbek közül Molnár Bé magyarországi lemezlovas indította útjára tegnap a Kanizsa Feszt idei eseménysorozatát. A nulladik napon ugyan még nem sokan voltak a... >>

2016. június 28. [23:24]

A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte az első ízben meghirdetett Petőfi Zenei Díjat kedden este Sopronban. A Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján tartott gálán... >>Álláshirdetések gomb
Prosperitati Alapítvány
2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve
1 euró 123.55 dinár
1 dollár 111.66 dinár
100 forint 38.90 dinár
100 dinár 257.02 forint
Heti kérdés
Ön kedvező vagy kedvezőtlen fejleménynek tartja Nagy-Britannia döntését az EU elhagyásáról?
Kedvezőnek.
Kedvezőtlennek.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Megnyílt a XIV. Vajdasági Szabadegyetem
(Vajdaság)

Vacsora

Az ifjú férj a szokottnál kicsit később érkezik haza. Senkit nem talál otthon, csak egy cédula várja az asztalon, anyósa kézírásával:
"Moziba mentünk a lányommal. A vacsorád a kutyában van."

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása