GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing
2012. szeptember 7. [10:24]

Imádkoztak az írók

Imádkoztak az írók

A Magyarkanizsai Írótáboron részt vevő Bogdán József papköltő újságírói kérdésre válaszolva elégedetten nyugtázta, hogy a tábor politikamentes, nincsenek ellentáborok, veszekedő írók, inkább mindenki magába fordult, lelkiismeretét vizsgálta.
- Felemelő érzés volt, hogy felkértek, mondjam el a Miatyánkot. Az elmúlt hatvan évben nem történt meg, hogy az Írótáborban egy pap elmondjon egy Miatyánkot – nyilatkozta Bogdán József.
A csütörtöki napon egyébként a vajdasági magyar könyvkiadás helyzete szerepelt terítéken a 60. Magyarkanizsai Írótábor csütörtökön lezajlott Szemtől-szemben találkozóján. Az idén 55 éves Fórum munkáját és eredményeit Németh Ferenc igazgató vázolta.
A kiadók és az írók terveikről, könyveikről beszéltek és visszaemlékeztek az elmúlt hatvan évre. Ezúttal Jung Károly, Bányai János, Major Nándor, Bogdán József, Szögi Csaba és többek közt a Zetna képviselői: Beszédes István, Sinkovics Péter, Csík Mónika és Verebes Ernő beszéltek munkásságukról, illetve a könyvkiadásról.
ro.


2015. január 28. [11:22]

A belgrádi Collegium Hungaricumban január 29-én, csütörtökön 18 órai kezdettel Sava Babić íróra, esszéistára és műfordítóra emlékeznek.Az est házigazdája dr. Marko... >>

2015. január 28. [10:22]

Tavaly a zene és a fotográfia volt a témája a zombori Berta Ferenc Zsebszínház Találkozások című, minden hónap utolsó keddjén megrendezésre kerülő kulturális műsorának.... >>

2015. január 27. [10:24]

Kék Duna keringő címmel szerdától látható drMáriás új tárlata az A38 hajó Kiállítóterében. A művész képein - akárcsak az elmúlt években - politikusok, közéleti... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 123.57 dinár
1 dollár 109.55 dinár
100 forint 39.47 dinár
100 dinár 253.31 forint
Heti kérdés
Ön szerint van-e elegendő eszköze a vajdasági magyar politikai vezetésnek, hogy mérsékelje a kisebbség tagjainak elvándorlását?
Van.
Nincs.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

Optimizmus?

Azt mondják, elmebajban szenvedek. De én nem szenvedek, élvezem minden percét!

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása