GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekSportFoci Eb 2016Olvasók rovataImpresszumMarketing
2012. szeptember 7. [10:24]

Imádkoztak az írók

Imádkoztak az írók

A Magyarkanizsai Írótáboron részt vevő Bogdán József papköltő újságírói kérdésre válaszolva elégedetten nyugtázta, hogy a tábor politikamentes, nincsenek ellentáborok, veszekedő írók, inkább mindenki magába fordult, lelkiismeretét vizsgálta.
- Felemelő érzés volt, hogy felkértek, mondjam el a Miatyánkot. Az elmúlt hatvan évben nem történt meg, hogy az Írótáborban egy pap elmondjon egy Miatyánkot – nyilatkozta Bogdán József.
A csütörtöki napon egyébként a vajdasági magyar könyvkiadás helyzete szerepelt terítéken a 60. Magyarkanizsai Írótábor csütörtökön lezajlott Szemtől-szemben találkozóján. Az idén 55 éves Fórum munkáját és eredményeit Németh Ferenc igazgató vázolta.
A kiadók és az írók terveikről, könyveikről beszéltek és visszaemlékeztek az elmúlt hatvan évre. Ezúttal Jung Károly, Bányai János, Major Nándor, Bogdán József, Szögi Csaba és többek közt a Zetna képviselői: Beszédes István, Sinkovics Péter, Csík Mónika és Verebes Ernő beszéltek munkásságukról, illetve a könyvkiadásról.
ro.


2016. július 23. [20:43]

Az Ünnepi Könyvhétre jelent meg és először a budapesti Vörösmarty téren, majd a kiadó székhelyén, Zentán mutatták be Ephemeria Silver, vagyis Fekete J. József... >>

2016. július 23. [0:43]

Péntek este ünnepélyes díjátadóval ért véget az Európai Filmek 23. Nemzetközi Fesztiválja.Az Arany Torony díjat Maren Ade forgatókönyvíró-rendező filmje, a Toni Erdmann... >>

2016. július 21. [15:26]

Gogol Egy őrült naplója című művének színpadi adaptációjával pénteken este elkezdődik a Thealter, Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi... >>Álláshirdetések gomb
Prosperitati Alapítvány
2016 a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve
1 euró 123.50 dinár
1 dollár 111.94 dinár
100 forint 39.28 dinár
100 dinár 254.52 forint
Heti kérdés
Aleksandar Vučić szerb kormányfő közös katonai-rendőri csapatok létrehozását javasolja a határok védelmére. Mit szól a határozottabb belgrádi tervekhez a migránskérdésben?
Támogatom.
Ellenzem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Müncheni lövöldözés: Egy 18 éves német-iráni fiatalember az elkövető
(Világ)

Bicska vagy óra?

Vesz a falusi ember a fiának egy rugós bicskát. Reggel látja ám az ember, hogy a gyerek kezén egy kvarcóra van, és megkérdi:
- Honnan van az az óra, te gyerek?
- Hát cseréltem.
- És mire cserélted, te gyerek?
- Hát a rugós bicskára.
- És amikor apádat ütik a kocsmában, mit csinálsz? Azt mondod, hogy fél nyolc?!!!

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása