Magazin
Muzslya: Karácsonyi kavalkád
Betűméret:             

Azzal a céllal fogott össze Muzslya apraja-nagyja, hogy mindenkinek legyen örömteli pillanata a karácsonyi ünnepekben. Az idén második alkalommal szervezték meg a Muzslyai karácsony elnevezésű jótékonysági megmozdulást.

A civil szervezetek sütöttek és főztek, a borászok forralt borral kedveskedtek a látogatóknak, a szorgos kezű asszonyok teát, kávét főztek, de volt sokfajta sütemény is, és mindezt jutányos áron lehetett megvásárolni. Cukrászok, kézművesek ugyancsak eljöttek erre az alkalomra, sőt egy fafaragó is elhozta termékeit, ülőalkalmatosságoktól fatálakig több kézműves tárgyat is árult.

A jótékonykodás a "sok kicsi sokra megy" alapgondolatot követve került megrendezésre, és a helyszín - mivel a karácsonyi kavalkád az Emmausz fiúkollégium épülő tornaterme volt - talán a szervezők nagy meglepődésére, majdhogynem kicsinek bizonyult.

A művelődési műsor alig fért bele a három órába, felléptek benne a falu legfiatalabbjaitól a legidősebbekig. Az óvodások, majd az iskolások külön blokkban mutatkoztak be, vers, dal, tánc, jelenet, kis színdarab gazdagította a programot. Színre léptek még a Muzslai Petőfi Sándor MME-ből a mazsorettek két csoportja, a Pillangók és a nagy csoport, továbbá a Kisbanda citerazenekar, a Margaréta leánykórus, a vegyes kórus, azután Muhi Dániel és Tasi Szabina szólóénekes, Mezei Szimóna, a temerini Tini táncdalfesztivál idei első díjasa is közreműködött, de az általa vezetett Don Bosco gyermekkórus is bemutatkozott néhány zeneszámmal. A kórusok közül alkalmi dalokat adott elő a Mária Neve templom kórusa, és a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus.

A szervezők több lista szerint állítják össze a megsegítésre szorultak névsorát, hisz vannak szegényebb sorsúak, vagy beteg gyermekeket nevelő családok, esetleg idős, magatehetetlen egyének, akiknek nagyon nagy örömöt jelent majd a segítség. Az elképzelés szerint az érintettekhez a napokban ellátogatnak, hogy még az ünnepek előtt át tudják adni nekik az adományokat.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban