Magazin
Megdőlt az európai lottórekord, 90 millió eurót kapott a nyertes
Betűméret:             

A Magyarországról is játszható Eurojackpot lottósorsolásán 90 millió eurót kap a szerencsés nyertes, aki cseh illetőségű személy. Ez a korábbi rekord csaknem másfélszerese. Magyarországon is eléggé magas az ötös lottón elérhető telitalálat ezen a héten, 4,6 milliárd forint, közel van a történelmi csúcshoz.

Az Eurojackpot lottón a 12-14-18-38-46-es számkombináció a 9-es és 10-es pluszszámokkal volt a nyerő és egy cseh illetőségű személyt tett töbszörös milliomossá.

A játék során öt számot kell eltalálni ötvenből, plusz kettőt tízből, ennek valószínűsége a német Stern magazin online változata szerint egy a 95 millióhoz. A magyar ötös lottóban ez a sansz a Wikipedia szerint egy a 44 millióhoz, a hatos lottónál pedig a biztos telitalálathoz mintegy nyolcmillió különböző szelvényt kéne kitölteni.

Az Eurojackpot Magyarországon is kapható, interneten is vásárolható. A hazai ötös lottó főnyereménye is viszonylag magas, 4,6 milliárd forint körül van a héten, ami nem sokkal marad el az eddigi rekordtól. Ez a Szerencsejáték Zrt. honlapja szerint 5,1 milliárd forint közelében volt 2003-ban. A második legnagyobb, 4,1 milliárdos 2012-es nyeremény pedig megoszlott két nyertes között.

A korábbi tapasztalatok alapján ilyenkor igencsak fellendül a lottószelvények eladása, amikor nagyon magas a nyereményalap. Megindul a lottóturizmus is, az országhatár másik oldaláról is sokan jönnek át lottózni.

A Eurojackpotnál egyébként a nyeremény 90 millió euróban limitált, amit már korábban elértek, így a nyeremények a második nyereménykategóriában is szépen nőttek már egy ideje. Az ottani nyereményalap is már több mint 22 millió euróra duzzadt, de ezúttal három személy vagy társaság is nyert, spanyolok, németek és litvánok, ők így is több mint hétmillió eurót kapnak szelvényenként. (privatbankar.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban