Magazin
Új divat a lakberendezésben: Tetoválja otthonát falmatricával!
Betűméret:             

Néhány éve hódít a lakberendezésben a falmatrica vagy más néven faltetoválás divatja, mely új színt visz lakásaink hangulatába. Az idei trend szerint a falmatrica továbbra is hódítani fog a lakások falán, hogy változatosabbá és vidámabbá tegye otthonainkat!

Dekoráljuk a falakat látványos elemekkel!

A faltetoválásnak is nevezett öntapadó falmatrica divatja nemrégiben kezdte meg világhódító útját a lakberendezésben, hogy új színt, látványos elemet vigyen a lakásokba, és azokat fiatalossá és játékossá tegye. Az öntapadó fóliák nyomtatással készülnek, nagy előnyük, hogy ha meguntuk őket, akkor egyszerűen eltávolíthatók, cserélhetők anélkül, hogy a falakat át kellene festenünk.

Népszerűségét annak (is) köszönheti, hogy segítségével teljesen egyedi lakást vagy szobabelsőt varázsolhatunk magunknak. A lakáson belül a legszélesebb skálán mozog alkalmazhatósága: helye van a nappaliban, a konyhában, jól mutat a gyerekszobában vagy a hálóban is, alkalmazása gyakori az irodákban, munkahelyeken is. A falmatricák segítségével stílusunk, belső gondolataink, lelkivilágon jobban tükröződik a lakásunkon, így személyesíti meg a lakás a saját és családunk egyéniségét. A falmatricákat megvásárolhatjuk készen ám egyedi ötleteinket öntapadó fóliaként elkészítik nyomdában is.

A legújabb trendek: betűk és feliratok

A falmatrica-divat, ha lehet erről beszélni, is folyamatosan átalakulóban van. Míg megjelenésekor és elterjedése idején főleg a virágmotívumok voltak népszerűek, addig mára egyre nagyobb teret hódítanak a különféle látványos feliratok és betűk alkalmazása a lakberendezésben. A stílusok itt is nagyon különbözők, hiszen mindenféle stílushoz lehet találni hozzá illő betűtípust, legyen az klasszikus, modern, retro, graffiti vagy bármi más. Külön érdekességként jelennek meg a háromdimenziós betűk és figurák a falmatricák alkalmazásában, tovább fokozva az egyediséget, amit a falsíkból kiemelkedő minták és betűk hoznak létre.

A már korábban is alkalmazott fókuszfalakon egyre gyakrabban váltják fel a falmatricák a tapétákat, így mintegy még jobban kiemelve az adott falsíkot, és az ott elhelyezett berendezési tárgyakat.

Ne vigyük túlzásba!

Egy-egy jól megválasztott és megfelelő helyen elhelyezett falmatrica nagyon sokat dobhat lakásunk berendezésén és növelheti a harmóniát otthonunkban. Ám jegyezzük meg: a kevesebb, itt is több – ne hagyjuk magunkat elcsábítani a tekintetben, hogy minél több falmatricát halmozzunk föl a lakásunkban, mert a túl sok falmatrica zavaró, diszharmonikus hatású lehet. Törekedjünk az egyszerűségre és arra, hogy ízlésesen berendezett lakást kapjunk összképként, semmint egy túlzsúfolt ad hoc jelleggel kialakított teret, amit otthonnak csak nehezen lehet nevezni. Jó, ha a falon alkalmazott mintázat visszaköszön egy-egy tárgyon, hiszen ez tovább fokozza az összhangot.

Jegyezzük meg tehát, hogy a falmatricák nem arra valók, hogy minden üres falfelületet ezzel dekoráljunk, csupán egy-egy falat emeljünk ki vele, tovább fokozva nappalink, hálószobánk harmóniáját.

A kínálat szerencsére hatalmas és egyre nagyobb, éppen ez nehezíti meg általában a megfelelő falmatrica kiválasztását. Ha végképp tanácstalanok vagyunk, melyik lenne a legmegfelelőbb a lakásunk adott helyére, kérjük ki szakértő (lakberendező) véleményét, vagy nézzünk meg több lakberendezési magazint, weboldalt, hogy onnan merítsünk ötleteket.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Az elmúlt hétvége során a kelebiai és gradinai határátkelőn a vámvizsgálatok során mintegy 70 ezer euró értékű aranyat foglaltak le - közölte a szerb Vámigazgatóság. A szerb vámosok a kelebiai határátkelőnél egy autóbusz ellenőrzése során a sofőr zsebében különösen értékes arany érméket találtak. A Ferenc...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 14:23 ]
Beolvasás folyamatban