Magazin
Muzslya: Befejeződött a LogIQai Tábor
Betűméret:             

A Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében negyedik alkalommal tartották meg a LogIQai tábort, amelyre főleg Közép- és Dél-Bánátból érkeztek a részvevők, de jutalomként kapta a táborozás lehetőségét néhány kúlai diák is, összesen ötven diákot láttak vendégül a Road Flyers Motoros Klub székhelyén, a néhai Parti iskola parkjában.

A szünidő kezdetére átütemezett táborból kimaradtak a felvidéki és anyaországi vendégdiákok, akik nem tudtak eljönni, ugyanis nekik jobban megfelelt az előző évek időpontja, a szünidő utolsó hetében megtartott rendezvény.

Az idei táborban is mindennap kiválasztották a legjobban teljesítő diákot, így minden napnak volt királya vagy királynője, és az összegzés alapján a legsikeresebb tanulók jutalomban részesültek. A ma esti tábortűznél osztották ki a díjakat, itt derült ki, hogy a LogIQai tábor királynője a torontálvásárhelyi Juhász Anasztázia lett, a második helyre került a tordai Oláh Bálint és a harmadik lett a muzslyai Markó Laura. Emellett a különféle táblajátékokban legsikeresebb diákokat is jutalomban részesítették, a csoportok győzteseit úgyszintén.

Bíró István matematika tanár, a tábor megálmodója és főszervezője az idén is egy meglepetéssel készült erre a rendezvényre: a zárónapon a szabadulószobák mintájára, a táborozók is különféle logikai feladatok megoldásával, csoportmunkával tudtak szabadulni a zárkából.

A táborba ellátogatott Mózes Krisztián, a LogIQa Stúdió vezetője, a Mensa Hungarica Tehetségsegítő ügyvezetője, aki úgy mint tavaly is, egy magyar fejlesztésű, új játékot mutatott be a táborozóknak. Az egyik napon a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács néhány tagja is ellátogatott a táborba, az elnök, De Negri Ibolya vezetésével, és a táblajátékok mellett a sakkban is megmérettek a fiatalok.

A tábor munkáját sokan segítették, így az est folyamán a szponzorok adományáért is köszönetet mondtak a szervezők. A tábor igazából holnap zárul, ugyanis a vidékről érkezett diákok akkor utaznak haza.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Norvégia legészakibb régiója, Finnmark arra kérte az Európai Bizottságot, hogy hagyja jóvá egy 26 órás napi időzóna létrehozását, közölte a helyi média. A helyi hatóságok szerint az északi sarkkörön lévő, az orosz határhoz közeli kisváros, Vadso polgármestere által támogatott kérésnek – amit sokan bizarrnak...
2024. ÁPRILIS 11.
[ 10:10 ]
Bajusz Róbert, a zentai rotariánusok jelenlegi elnöke az adomány átadásakor hírportálunknak elmondta, hogy a 160 takaró beszerzésére szükséges anyagiakat a klub tagjainak a feleségei gyűjtötték össze a tavaly októberben megrendezett Mosolygós alma elnevezésű jótékonysági akciójuk során, azzal, hogy a jótékonysági...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 20:03 ]
A kúlai rendőrség bűnvádi feljelentést tesz a verbászi alapfokú ügyészségnél egy 34, egy 38 és egy 54 éves nő, valamint egy 57 éves férfi ellen. Csalás miatt emelnek vádat ellenük. A gyanú szerint megtaláltak egy olyan zsákot, amely az egyik pénzszállító cég járművéből esett ki, és amelyben 15 millió dinár...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 14:43 ]
Beolvasás folyamatban