Magazin
Šešelj fiai is politikai babérokra törtek
Betűméret:             

Vojislav Šešelj fiait, Aleksandart és Nikolát nemrégiben Zimony és Újbelgrád községi tanácsának tagjaivá nevezték ki, értesült a Blic belgrádi napilap.

A radikális vezér mindössze egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy aktívan is bevonja csemetéit a politikába, s a választások után már rögtön közfunkcióhoz is jutottak.

Aleksandar Šešelj a zimonyi (Zemun) községi tanács tagja lett, ahol a radikálisok (SRS) a haladókkal (SNS) együtt alkottak hatalmat. Újbelgrádban Aleksandar Šapić listájával paktáltak le, ugyanis az kapta a legtöbb szavazatot abban a községben. Itt Nikola Šešelj jutott funkcióhoz.

Vojislav Šešelj a Blicnek azt nyilatkozta, semmi köze hozzá, hogy gyerekei községi hatalomra törtek, ez pusztán a párton belül betöltött pozíciójuknak köszönhető.

„Lehet, hogy van valami köze hozzám annak, hogy az SRS helyi bizottságának elnökei, de nem fentről kezdték, hanem végigmentek a párthierarchián. Keményen dolgoztak, s meglett az eredménye” – magyarázza.

Vjerica Radeta, az SRS képviselője teljesen természetesnek és logikusnak tartja, hogy Šešelj fiai politikailag aktívak, úgy az SRS-ben, mint a párton kívül.

„Ennek semmi köze Vojislav Šešeljhez. Aleksandar Šešelj az SRS zimonyi községi bizottságának az elnöke, amely a legnagyobb községi bizottság. Itt szereztük meg helyi szinten a legtöbb szavazatot. Nikola pedig a párt újbelgrádi községi bizottságának az elnöke. Az, hogy a pártelnök fiai, se nem használ, se nem árt nekik” – vélekedik Radeta.

Aleksandar Šapić, Újbelgrád régi-új községi elnöke megerősítette a Blicnek, hogy Nikola Šešelj tagja a kabinetjének, amiben nem lát semmi vitatnivalót, épp ellenkezőleg.

„A radikálisok voltak az elsők, akik felhívtak minket a választások után, s azt mondták, készek részt venni a hatalomban. Nem kértek cserébe semmit. Az Elég volt (Dosta je bilo) mozgalom viszont feltételeket szabott, a haladóknak pedig kevés volt, amit kínáltunk. A felsőbb szintű politikának nem kell, hogy köze legyen a helyihez, mert itt nem arról társalgunk, hogy merre kellene Szerbiának tartania, hanem hogy a bal vagy a jobb oldalon legyen-e a park“ – magyarázta Šapić.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban