Magazin
Magyarok Kenyere: Több ezer kilogrammnyi búzát gyűjtöttek Zentán
Betűméret:             

Összesen több ezer kilogrammnyi búzát gyűjtöttek össze ma Zentán a termelők a Magyarok Kenyere program keretében. Az adományok átadását ezúttal is a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében bonyolították le.

A vajdasági termelők hatodik alkalommal kapcsolódtak be a Magyarok Kenyere programba, amelynek keretében évről évre több és több búzát adományoznak, hiszen amíg az első évben mindössze néhány száz kilogrammnyi búza gyűlt össze, addig tavaly már a négyezer-négyszáz kilogrammot is meghaladta a termelők adománya, hangsúlyozta Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége elnöke, aki elmondta, a most összegyűjtött búza kisebb részét a Magyarok Kenyeréhez használják majd fel, a nagyobb részét viszont ezúttal is jótékonysági célra ajánlják fel, különféle, gyerekekkel foglalkozó intézmények számára, köztük a szabadkai Kolevkának, a Vajdasági Nagycsaládosok Egyesületek Szövetségének és a Poverello Alapítványnak, amely három lurkóházat is működtet Vajdaság területén.

A Magyarok Kenyere programnak a jótékonysági jelleg mellett egyéb hozadékai is vannak, emelte ki Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, aki kifejtette, amellett, hogy a program jótékonysági jelleggel is bír, hiszen olyan egyesületeket támogat, amely szegény sorsú gyermekeket és nehéz körülmények között élő személyeket támogatnak, a jelentősége abban áll, hogy az egész Kárpát-medencei magyarságot összefogja, éppen ezért – ahogyan fogalmazott – ez is egy olyan program, amely az egész Kárpát-medencében az összetartozást szimbolizálja.

A termelők közül többen is elmondták, büszkeséggel tölti el őket, hogy részesei lehetnek a Magyarok Kenyere programnak, hiszen egyrészt az ő búzájuk is belekerülhet a Magyarok Kenyerébe, másrészt ezáltal a rászorulókon is segíthetnek, majd hozzátették, éppen ezért rendkívül fontosnak tartják, hogy a következő években is bekapcsolódjanak a programba, amely reményeik szerint hosszú éveken, sőt, évtizedeken keresztül élni fog.

A Magyarok Kenyere program központi ünnepségét augusztus 20-án tartják meg Pécsett, de az összegyűjtött búzából készült kenyeret ugyanezen a napon a zentai kenyérszentelő ünnepségen is megkóstolhatják majd az érdeklődők.

H. A.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban