GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 20. [9:53]

Szak- és pályaválasztás: A legvégső döntést magunknak kell meghozni

Szak- és pályaválasztás: A legvégső döntést magunknak kell meghozni

A pályaválasztás meghatározó része életünknek, hiszen jóformán ott dől el a jövőnk. A középiskola, vagy főiskola/egyetem kiválasztása mindig nehéz feladatnak bizonyul, különösen a mai világban, amikor a képzési paletta ennyire színes, és sokrétű. Szakválasztásnál számos tényezőt figyelembe kell venni. Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy olyan szakot érdemes választani, amely egyrészt érdekel is bennünket, másrészt, pedig amelyre a munkaerőpiac is igényt tart. Az egyik legnépszerűbb szak a hallgatók körében a kommunikáció és média.

Fontos azonban leszögezni azt, hogy aki a későbbiek folyamán valóban ebben az ágazatban szeretne elhelyezkedni, annak már idejekorán ki kell alakítania a megfelelő kapcsolati hálóját, mert a szakma igen csak telített lett. A második, ami nagyon fontos, hogy pályaválasztás előtt, ha egy kicsit tanácstalanok vagyunk, kérjük ki családtagjaink, barátaink véleményét, de közben ügyeljünk arra, hogy ne befolyásoljanak bennünket, hiszen a legvégső döntést magunknak kell meghozni.

A legtöbb esetben a képzésekre már nagyon nehezen lehet bejutni államilag finanszírozott helyekre. A költséges szakok pedig horribilis összegeket ölelhetnek fel. Ugyan megkérdezhetjük szüleinktől tudnának-e bennünket támogatni, legalább a tanulmányi költségek fedezésével kapcsolatban. Azonban előfordulhat az is, hogy a család csak egy bizonyos összeggel tud beszállni tanulmányaink finanszírozásába. Ilyenkor két dolgot lehet tenni.

Az egyik, hogy felveszünk diákhitelt, és a tanulmányok letelte után visszafizetjük a képzés összegét, vagy pedig főiskola, egyetem mellett munkába állunk. A munkaerőpiac szívesen foglalkoztatja a diákokat, hallgatókat. Napjainkban a szellemi munka nagyobb népszerűségnek örvend a hallgatók körében, mint a fizikai. Az állások Szolnok oldalon bárki rátalálhat arra a munkára, amelyet mindig is szeretett volna betölteni. A vállalatok szoktak fiatalokat is foglalkoztatni, azonban lényeges azt tudni, hogy a legtöbbször inkább nyáron van lehetőség diákmunka végzésére.

Éppen ezért már minél hamarabb el kell kezdeni keresni megfelelő helyet, mert az utolsó pillanatban már nem biztos, hogy sikeresen el lehet tudni helyezkedni. Cégek szoktak keresni diákokat hostess pozícióba. Ezeknek a követelményeknek kell megfelelni ahhoz, hogy az állást be lehessen tölteni. A jelentkező legyen nyitott, vidám, pozitív személyiség, ismérve legyen a pontosság, megbízhatóság, csapatmunkában való aktív részvétel, az ápolt igényes megjelenés, és a jó kommunikációs képesség.

A kommunikációs készség azért nagyon fontos ennél az állásnál, mert leginkább emberekkel kell foglalkozni. A városban számos olyan rendezvény van, ahol elkél a segítség. A jelentkezők dolgozhatnak fiatalos, és lendületes csapatban, fix bérért, és akár még egyen pólót is kaphatnak rendezvényektől függően. A diákmunka legfőbb feltétele az aktív nappali hallgatói, tanulói jogviszony megléte.

Akik jobban kedvelik a fizikai munkát, azok elhelyezkedhetnek árufeltöltőként is. Az áruházláncok szoktak keresni munkaerőt. A munkába állás feltétele itt is a hallgatói jogviszony, valamint szükséges még a jó állóképesség, és fizikum megléte. Az állás leginkább a fiúknak kedvező. Más diákmunkák is megtekinthetőek a honlapon, vagy a weboldal facebook és twitter oldalán. Érdemes az oldalt napi rendszerességgel felkeresni, mert a legfrissebb álláslehetőségekről így lehet értesülni a legegyszerűbben. Ha azt szeretnénk, hogy elektronikus fiókunkba is érkezzenek új munkaajánlatok, iratkozzunk fel a honlap hírlevelére.


2017. szeptember 22. [5:58]

Autója alvázába rejtve 63 millió forint értékű drogot próbált meg Magyarországra csempészni egy montenegrói férfi - jelentette honlapján a rendőrség pénteken. A 24... >>

2017. szeptember 19. [19:59]

Mintegy 300 ezer, terrorpropagandát terjesztő Twitter-fiókot töröltek 2017 első félévében - közölte a mikroblog-szolgáltató kedden, a portál átláthatóságát szolgálni... >>

2017. szeptember 19. [15:16]

Százhetven éve, 1847. szeptember 21-én bocsátották ki a világ legértékesebb és legismertebb bélyegei között számon tartott kék és vörös Mauritiust. Az MTVA Sajtó- és... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.13 dinár
1 dollár 99.59 dinár
100 forint 38.40 dinár
100 dinár 260.36 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve