GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 21. [8:12]

Lényeges szempontok álláskeresés során

Lényeges szempontok álláskeresés során

Álláskeresésnél számtalan tényezőt figyelembe kell venni. Az elsődleges szempont, hogy olyan munkát végezzünk, amelyet szeretünk csinálni, és amiben ki tudunk teljesedni. Amennyiben valaki olyan munkát csinál, amit nem szívesen tenne, hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő. A vállalatnak sem ahol dolgozik, illetve a munkavállalónak sem, mert akár az egészsége is rámehet.

A másodlagos szempont a munkavégzés helye. Az állást keresők leginkább a lakóhelyükhöz, vagy lakóhelyük vonzáskörzeteiben helyezkednének el a legszívesebben. Persze érthető, hiszen nem mindenki rendelkezik személyautóval, és az utazás is nagyban meghatározhatja a munkavállalást. A harmadik legfontosabb dolog a bérezés. Erre a dologra mindenképpen ki kell térni az állásinterjú folyamán.

A HR-esek akár meg is kérdezhetik az interjúalanytól, hogy mi az elképzelése a bérezést illetően. Ilyenkor nem szabad szégyenlősnek lenni, meg kell mondani azt az összeget, amelyet reálisnak tartunk munkavégzésünkért cserébe. Ahhoz, hogy sikeres állásinterjún lehessünk túl, egy-két dolgot el kell még előtte intézni. A munkaerőpiacra történő belépés az önéletrajzzal kezdődik. Egy jól elkészített önéletrajzzal akár már fél sikert is arathatunk az adott vállalatnál. A legismertebb, és legnépszerűbb önéletrajzi forma az Europass, amelyet a legtöbb cég ismer.

Amennyiben nem vagyunk biztosak az elkészítésében, gyakorlatilag mintát lehet rá találni az interneten. A legfontosabb, hogy mindig a legfrissebb adatainkkal kezdjük az önéletrajz elkészítését, és úgy haladjunk a régebbi tanulmányok, vagy munkahelyek felé. Még több segítséget kaphatunk, ha bevonjuk családtagjainkat, barátainkat, vagy ismerőseinket is.

Az álláshirdetéseket mindig alaposan el kell olvasni, legfőképp akkor, amikor nem 1-2 sor az egész. Ez azért nagyon fontos, mert egyes vállalatok nem csak önéletrajzot, de motivációs levelet is kérhetnek a jelentkezőtől. A motivációs levél egyáltalán nem összekeverendő az önéletrajzzal.

Nos, ha mindezeket megírtuk, és beadtuk álláspályázatunkat, a következő akadály az állásinterjún való részvétel. Törekedjünk arra, hogy a legjobban helytálljunk, és mondjuk el tapasztalatainkat is, mert manapság rengeteget számít ez.

Magyarországon az északi régióban is lehet találni állást. Borsod-Abaúj Zemplén megyében a miskolci munkák oldalon bárki megtalálhatja a számára ideális állást. Napjainkban a legtöbb pozíció vezetői engedélyhez kötött. A munkaerőpiacon mindazok előnyre tehetnek szert, akik rendelkeznek jogosítvánnyal.

El lehet helyezkedni akár marketing asszisztens pozícióban is. A marketing egyre dinamikusabban fejlődő ágazat, és egyre több hallgató választja ezt a szakot a felsőoktatásban is. Az állás betöltéséhez a legtöbb esetben szükség van OKJ-s végzettségre, vagy felsőfokú végzettségre.

A munkáltatók elvárhatják még a felhasználói szintű számítógépes ismereteket, a kiváló kommunikációs készséget szóban, és írásban, valamint a B kategóriás jogosítványt is. A munkavállaló feladatai közé tartozik a kapcsolattartás meglévő ügyfelekkel, intézményekkel, új ügyfelek felkutatása, adminisztrációs munka elvégzése, valamint a közösségi oldalak karbantartása. A jogosítványra a legtöbb esetben azért van szükség, mert az új ügyfelekkel különböző helyszíneken kell találkozni, ráadásul időben.

A tömegközlekedés sokszor kiszámíthatatlan, és kényelmetlen is lehet. Elkésni a találkozóról pedig roppant kellemetlen lehet. Nem csak a marketinges, de az ingatlanközvetítői állásokhoz is szükséges vezetői engedély. Amennyiben még több álláshirdetésre kíváncsi, keresse fel a honlap közösségi oldalait is.


2017. szeptember 19. [19:59]

Mintegy 300 ezer, terrorpropagandát terjesztő Twitter-fiókot töröltek 2017 első félévében - közölte a mikroblog-szolgáltató kedden, a portál átláthatóságát szolgálni... >>

2017. szeptember 19. [15:16]

Százhetven éve, 1847. szeptember 21-én bocsátották ki a világ legértékesebb és legismertebb bélyegei között számon tartott kék és vörös Mauritiust. Az MTVA Sajtó- és... >>

2017. szeptember 19. [12:55]

Betörtek a berlini rendőr-főkapitányság épületébe, a német főváros rendőrségén kínosnak találták az esetet és megpróbálták eltitkolni - jelentette kedden a Die Welt című... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.93 dinár
1 dollár 99.02 dinár
100 forint 38.56 dinár
100 dinár 259.33 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve