GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. április 21. [8:12]

Lényeges szempontok álláskeresés során

Lényeges szempontok álláskeresés során

Álláskeresésnél számtalan tényezőt figyelembe kell venni. Az elsődleges szempont, hogy olyan munkát végezzünk, amelyet szeretünk csinálni, és amiben ki tudunk teljesedni. Amennyiben valaki olyan munkát csinál, amit nem szívesen tenne, hosszú távon egyáltalán nem kifizetődő. A vállalatnak sem ahol dolgozik, illetve a munkavállalónak sem, mert akár az egészsége is rámehet.

A másodlagos szempont a munkavégzés helye. Az állást keresők leginkább a lakóhelyükhöz, vagy lakóhelyük vonzáskörzeteiben helyezkednének el a legszívesebben. Persze érthető, hiszen nem mindenki rendelkezik személyautóval, és az utazás is nagyban meghatározhatja a munkavállalást. A harmadik legfontosabb dolog a bérezés. Erre a dologra mindenképpen ki kell térni az állásinterjú folyamán.

A HR-esek akár meg is kérdezhetik az interjúalanytól, hogy mi az elképzelése a bérezést illetően. Ilyenkor nem szabad szégyenlősnek lenni, meg kell mondani azt az összeget, amelyet reálisnak tartunk munkavégzésünkért cserébe. Ahhoz, hogy sikeres állásinterjún lehessünk túl, egy-két dolgot el kell még előtte intézni. A munkaerőpiacra történő belépés az önéletrajzzal kezdődik. Egy jól elkészített önéletrajzzal akár már fél sikert is arathatunk az adott vállalatnál. A legismertebb, és legnépszerűbb önéletrajzi forma az Europass, amelyet a legtöbb cég ismer.

Amennyiben nem vagyunk biztosak az elkészítésében, gyakorlatilag mintát lehet rá találni az interneten. A legfontosabb, hogy mindig a legfrissebb adatainkkal kezdjük az önéletrajz elkészítését, és úgy haladjunk a régebbi tanulmányok, vagy munkahelyek felé. Még több segítséget kaphatunk, ha bevonjuk családtagjainkat, barátainkat, vagy ismerőseinket is.

Az álláshirdetéseket mindig alaposan el kell olvasni, legfőképp akkor, amikor nem 1-2 sor az egész. Ez azért nagyon fontos, mert egyes vállalatok nem csak önéletrajzot, de motivációs levelet is kérhetnek a jelentkezőtől. A motivációs levél egyáltalán nem összekeverendő az önéletrajzzal.

Nos, ha mindezeket megírtuk, és beadtuk álláspályázatunkat, a következő akadály az állásinterjún való részvétel. Törekedjünk arra, hogy a legjobban helytálljunk, és mondjuk el tapasztalatainkat is, mert manapság rengeteget számít ez.

Magyarországon az északi régióban is lehet találni állást. Borsod-Abaúj Zemplén megyében a miskolci munkák oldalon bárki megtalálhatja a számára ideális állást. Napjainkban a legtöbb pozíció vezetői engedélyhez kötött. A munkaerőpiacon mindazok előnyre tehetnek szert, akik rendelkeznek jogosítvánnyal.

El lehet helyezkedni akár marketing asszisztens pozícióban is. A marketing egyre dinamikusabban fejlődő ágazat, és egyre több hallgató választja ezt a szakot a felsőoktatásban is. Az állás betöltéséhez a legtöbb esetben szükség van OKJ-s végzettségre, vagy felsőfokú végzettségre.

A munkáltatók elvárhatják még a felhasználói szintű számítógépes ismereteket, a kiváló kommunikációs készséget szóban, és írásban, valamint a B kategóriás jogosítványt is. A munkavállaló feladatai közé tartozik a kapcsolattartás meglévő ügyfelekkel, intézményekkel, új ügyfelek felkutatása, adminisztrációs munka elvégzése, valamint a közösségi oldalak karbantartása. A jogosítványra a legtöbb esetben azért van szükség, mert az új ügyfelekkel különböző helyszíneken kell találkozni, ráadásul időben.

A tömegközlekedés sokszor kiszámíthatatlan, és kényelmetlen is lehet. Elkésni a találkozóról pedig roppant kellemetlen lehet. Nem csak a marketinges, de az ingatlanközvetítői állásokhoz is szükséges vezetői engedély. Amennyiben még több álláshirdetésre kíváncsi, keresse fel a honlap közösségi oldalait is.


2017. május 26. [19:54]

Május 27-én, szombaton este Zentán, a Mojo Clubban lép fel a népszerű magyarországi 30Y együttes, amelynek tagjai, Beck Zoltán, Beck László, Sárközy Zoltán és Varga Ádám... >>

2017. május 26. [8:31]

Suhajda Szilárd után Klein Dávid is visszafordult a Mount Everestről a 8848 méteres csúcs elérése nélkül - tájékoztatta a vállalkozás sajtóreferense péntek reggel az... >>

2017. május 26. [6:08]

Az Éld az Életed! Egyesület május 28-án szervezi meg a VIII. Életmód konferenciát. A Tisza-part- Alvég Helyi Közösség épületébe látogathatnak el azok, akik javítani... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 122.82 dinár
1 dollár 109.62 dinár
100 forint 39.92 dinár
100 dinár 250.45 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Heti kérdés
E heti kérdésünk csak a nyugdíjasokat érinti, mégis megkérdezzük: Ön szerint visszakapják-e valaha is a megkárosított idős emberek az illetményükből elvett összeget?
Igen.
Nem.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Az éjjel lebontották az iszlám közösség épületét Zemun Poljén
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve