Magazin
Megtartották a Nagybecskereki Egyházmegye hittanversenyét
Betűméret:             

Nagybecskereken találkozhattak ma a bánáti hittanosok, ugyanis versenyeket szerveztek részükre, amelynek a középpontjában Mária élete állt, hiszen a Nagybecskereki Egyházmegyében az idén Mária-évet ünnepelnek.

Reggel kilenc órakor már megtelt a püspöki lak nagyterme, ahol megejtették a képzőművészeti pályázat díjkiosztóját. Mit tennél Mária palástja alá? - ez volt a témája a felhívásnak, és az óvodás, illetve alsós diákok készítettek ennek jegyében munkákat. Az állandó zsűri, Léphaft Pál, a Magyar Szó karikatúristája bírálta el az alkotásokat, aki levélben méltatta a díjazottak rajzait, festményeit.

A felsős diákokat esszéírásra buzdították, akik a saját plébániájukról, kimagasló egyénekről, illetve településeik templomáról is írhattak. Msgr. Német László és Csipak Csaba irodavezető négy munkát díjazott, az alkotó fiatalok pedig díjként egy háromnapos zarándoklaton vehetnek részt Győrben.

A székesegyházban tartották meg a hittanverseny leglátványosabb részét, amikor bibliai jeleneteket, Mária életéhez tartozó mozzanatokat játszottak el, mutattak be a gyerekek. Összesen 12 csoport készített erre az alkalomra egy-egy kis darabot, amelyeket a négytagú zsűri - mégpedig Lukács Gabriella tanítónő, Bálint Aranka, levéltáros, Jenovay Lajos, a Madách Amatőr Színház vezetője és Elias Ohoiledwarin verbita atya - értékelt.

Közben a Szent András Evangelizációs Központ tagjai is hozzájárultak a rendezvényhez, a szünetekben együtt énekeltek a gyerekekkel. A hittanosok közül a bátrabbak felmehettek a székesegyház tornyába is, ami egy külön élményt nyújtott nekik.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban