GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 18. [12:00]

Zenta: Fesztivál a gesztenyék alatt

Zenta: Fesztivál a gesztenyék alatt
Fotó: Rúzsa Mária
A fúvószenekar fellépése

Jól sikerült az idei, ötödik Tiszavirág Fesztivál a gazdag programokkal, a hangulatos kivilágítással, a hajós fáklyás felvonulással. A szombati hidegebbre fordult időjárás sem befolyásolta a látogatók számát, nagy volt az érdeklődés.

A fesztivált az elmúlt években is hasonló időszakban szervezték, viszont a névadó esemény eddig eltérő időpontban zajlott. Az idén először a rendezvény hetében volt a tiszavirágzás is. Pénteken még repültek a kérészek a víz fölött. A látogatók a bevásárlóközpont üvegkalitkájától sétálhattak végig a révész szobor mellett, egészen a malom óriási gabonatárolóihoz. Forgóhinták, légvárak, kézművesek sátrai, Bor-Tér és sütödések, vendéglősök sorakoztak a gesztenyefák alatt.

A szervezők elsősorban Budapesttől Belgrádig népszerűsítették a programjaikat. Sikeresen, mivel a kiváló hangulatú fesztivál nagy közönséget vonzott. Számos vendég érkezett vidékről és külföldről is.

Pénteken Zenta város fúvószenekara üdvözölte az első vendégeket. A szabadtéri kiállítás megnyitó az alsó rakparton jött létre: Önábrázolás – Selfie a szerb művészeten keresztül címmel, az Art District civil szervezet jóvoltából, akik Požarevacról érkeztek. A kiállítási helyszínhez hajóval érkezett a szerbiai Rádió-és Televízió fúvós kvintettje, s a hangszórók segítségével hallhatták a vízen tartott koncertet. A belgrádi Texas Flood zenekar pedig késő este játszott a nagyszínpadon.
Másnap reggel, szombaton szintén számtalan vendég érkezett a fesztivál keretében megtartott Tiszavirág Regatta elnevezésű nemzetközi kajakversenyre és a horgászversenyre is. Délután az Alltech Szerbia és a Zentai Egészségház jóvoltából külső automata defibrillátort mutattak be. Napjainkban egyre több ilyen életmentő készüléket helyeznek el középületekben és köztereken, így jó tehát, megismerni a használatát is. Az esti koncertek sorát Pejin Lea akusztikus előadása kezdte, melyet az egyre népszerűbb UpRize zenekar folytatott. A látogatók ezután a hajós, fáklyás felvonulásban gyönyörködhettek, amit idén kétperces tűzijátékkal is fokoztak. A sétányon összegyűlt tömeg bizonyította a szervezőknek és a zentaiaknak, hogy a bejáródott és színvonalas rendezvény mennyire ismert és fontos turisztikai látványosság lett. Ezt a szombati estet még két koncert tette érdekessé, a magyarországi Ladánybene 27, és a helybeli Sin Seekas fellépése, Sóti Julival. A stílus a reggae rajongóknak kedvezett.

A fesztivált gazdagította még, hogy délutánonként sétahajózást, autó kiállítást, családi fotózást is szerveztek. A rendezvény harmadik napján, vasárnap fél nyolctól az Inke & The Trailer zenekar lép fel a Bor-Téren. Valamint a gyermekjátékok, a kézműves utca, a gasztronómiai helyszínek is ugyanúgy ott lesznek a sétányon.

Rúzsa Mária


2017. augusztus 18. [20:55]

Mohácsi kötődésű művészek ötlete alapján vasárnap tartják meg a harmadik Szabadtéri Madárijesztő Találkozót a Duna-parti város Szőlőhegy elnevezésű településrészén -... >>

2017. augusztus 18. [19:55]

A nagybecskereki Petőfi MME-ben ma zárult a kétnapos kézműves foglalkozás, amely a Szent István-napi ünnepség előzetese, ugyanis ilyenkor a fiatalokat, időseket egyaránt... >>

2017. augusztus 18. [9:41]

Augusztus 18-án és 19-én, a Fő téren ismét megrendezik az I love Zenta nevű programsorozatot, amellyel a külföldön élő, de nyaranta hazalátogató zentaiakat üdvözlik,... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.63 dinár
100 forint 39.22 dinár
100 dinár 254.97 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ön szerint kedvező fogadtatásra találnak-e a belgrádi vezetők Koszovó-kezdeményezései?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Semjén: Minden magyart meg kell védenünk, bárhol él a világban
(Magyarország)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve