GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 15. [17:19]

Egy élelmes szlovén üzletembernek köszönhetően a potica meghódítja Amerikát

Egy élelmes szlovén üzletembernek köszönhetően a potica meghódítja Amerikát

A hagyományos szlovén diós kalács, a potica, Ferenc pápa és Melania Trump nemrégi találkozóján került szóba, amikor is a pápa viccből megkérdezte az elnökfeleséget, mivel eteti a férjét, talán csak nem poticával?

Egy élelmes szlovén üzletember úgy gondolta, kihasználja a hagyományos szlovén édesség hirtelen támadt népszerűségét és Borut Babič kidolgozta a The Potica goes to America elnevezésű projektumot, amely célja, hogy az amerikai piacon is elterjedjen a diós édesség.

A hagyományos szlovén ünnepi kalács hasonlít a mi kelt diós kalácsunkhoz, kuglófformában sütik, még forrón porcukorral meghintik, s a nagyvilág bizonyára akkor hallott róla először, amikor idén május 25-én Ferenc pápa fogadta a Vatikánban az amerikai elnököt és feleségét, s a Melaniával folytatott beszélgetésében szóba hozta a poticát, amellyel őt annak idején még Argentinában kínálták meg szlovén ismerősei.

Babič leendő amerikai vásárlóinak azt ígéri, az általa forgalmazott potica ugyanolyan ízű lesz, mint amilyenre Ferenc pápa is emlékezik, amikor Buenos Aires-ben barátai megkínálták.

„A poticát az Egyesült Államokban mélyhűtött termékként fogjuk árulni, mert az amerikaiak ezt szokták meg, de teljes egészében természetes alapanyagokból készül, tartósítószerek nélkül, mert a tengerentúli vásárlók erre nagyon ügyelnek”, mondja Babič, hozzátéve: a csomagolás és a termék prototípusa elkészült, az Egyesült Államokba kivándorolt szlovén származásúak már kóstolták és el vannak vele ragadtatva. Már csak az amerikai élelmiszeripari ügynökség jóváhagyására várnak és indulhat az első szállítmány. (poslovni.hr)


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. július 22. [21:53]

A 2540 kilométer hosszú út Pekinget köti össze Urumcsival.Az autópályát szombaton adták át, miután befejeződött a Góbi-sivatagon átfutó utolsó három szakasz építése... >>

2017. július 22. [8:18]

A floridai Key West egykoron Ernest Hemingway által látogatott kocsmájában megkezdődött a Hemingway-hasonmások vasárnapi tartó versenye. A floridai városban fehér... >>

2017. július 22. [7:49]

Táncbemutatót is magában foglaló bállal zárták az idei, hagyományos tánciskolát Bácsgyulafalván (Telecskán). A helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület minden... >>Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Álláshirdetések gomb
1 euró 120.61 dinár
1 dollár 103.70 dinár
100 forint 39.47 dinár
100 dinár 253.3 forint
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Ki, illetve mi tehető inkább felelőssé, hogy elhúzódott és továbbra sem a Belgrád által elvárt ütemben halad Szerbia uniós csatlakozási folyamata?
Inkább Szerbia.
Inkább az EU.
Inkább a többi nyugat-balkáni ország.
Inkább a nemzetközi körülmények.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Nyolc órát vesztegeltek Prijepoljenál a Belgrád-Bar vonat utasai
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve