GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 15. [17:19]

Egy élelmes szlovén üzletembernek köszönhetően a potica meghódítja Amerikát

Egy élelmes szlovén üzletembernek köszönhetően a potica meghódítja Amerikát

A hagyományos szlovén diós kalács, a potica, Ferenc pápa és Melania Trump nemrégi találkozóján került szóba, amikor is a pápa viccből megkérdezte az elnökfeleséget, mivel eteti a férjét, talán csak nem poticával?

Egy élelmes szlovén üzletember úgy gondolta, kihasználja a hagyományos szlovén édesség hirtelen támadt népszerűségét és Borut Babič kidolgozta a The Potica goes to America elnevezésű projektumot, amely célja, hogy az amerikai piacon is elterjedjen a diós édesség.

A hagyományos szlovén ünnepi kalács hasonlít a mi kelt diós kalácsunkhoz, kuglófformában sütik, még forrón porcukorral meghintik, s a nagyvilág bizonyára akkor hallott róla először, amikor idén május 25-én Ferenc pápa fogadta a Vatikánban az amerikai elnököt és feleségét, s a Melaniával folytatott beszélgetésében szóba hozta a poticát, amellyel őt annak idején még Argentinában kínálták meg szlovén ismerősei.

Babič leendő amerikai vásárlóinak azt ígéri, az általa forgalmazott potica ugyanolyan ízű lesz, mint amilyenre Ferenc pápa is emlékezik, amikor Buenos Aires-ben barátai megkínálták.

„A poticát az Egyesült Államokban mélyhűtött termékként fogjuk árulni, mert az amerikaiak ezt szokták meg, de teljes egészében természetes alapanyagokból készül, tartósítószerek nélkül, mert a tengerentúli vásárlók erre nagyon ügyelnek”, mondja Babič, hozzátéve: a csomagolás és a termék prototípusa elkészült, az Egyesült Államokba kivándorolt szlovén származásúak már kóstolták és el vannak vele ragadtatva. Már csak az amerikai élelmiszeripari ügynökség jóváhagyására várnak és indulhat az első szállítmány. (poslovni.hr)


2017. szeptember 23. [18:56]

Negyven évvel eltérítése után visszatért szombaton Németországba azt a Lufthansa-gép, amit palesztin terroristák irányítottak 1977-ben Szomáliába. A Landshut néven... >>

2017. szeptember 23. [7:41]

Ötödik alkalommal tartanak autómentes napot vasárnap Zentán, ahol ezúttal is közös kerékpározásra invitálják a lakosságot. A rendezvény szervezői a Locator Város- és... >>

2017. szeptember 22. [10:51]

Kilencvennégy éves korában elhunyt Liliane Bettencourt francia milliárdos, a L'Oréal kozmetikai vállalat örököse - közölte csütörtökön lánya, Francoise... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.13 dinár
1 dollár 99.59 dinár
100 forint 38.40 dinár
100 dinár 260.36 forint
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka
Vackor program óvodásoknak és iskolásoknak
Heti kérdés
Brüsszeli tisztségviselőknek Szerbia EU-csatlakozási esélyeiről szóló nyilatkozatai után ismét feltesszük a kérdést: Ön szerint mikor válik Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává?
Még 2025 előtt bizonyos feltételek gyors teljesítésével.
2025-ben vagy az utána következő egy-két éven belül.
Akár másfél évtizedig is elhúzódhat a csatlakozási folyamat.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve