Magazin
Megkezdték a londoni állatkert 20 ezer lakójának lemérését
Betűméret:             

Megkezdte az oroszlánok, pingvinek és további mintegy 20 ezer lakója éves lemérését, súlyának és méreteinek rögzítését a londoni állatkert, írja az MTI.

A mintegy 700 faj egyedeinek adatait egy globális információs rendszerbe küldik el a rögzítés után – közölte a Londoni Zoológiai Társaság (ZSL).

Figyelembe véve a különböző személyiségtípusokat és temperamentumokat, a gondozók különböző praktikákhoz folyamodnak, hogy az állatokat meg tudják mérni – áll az intézmény közleményében.

Az éhes pingvineknek például egy mérlegen kellett áthaladniuk, hogy reggelihez jussanak, az oroszlánok reggeli táplálékát a magasból lógatták le, így bírták őket arra, hogy egy mérőléc előtt kinyújtózzanak.

Tudnunk kell minden állatunk adatait, a kicsikét és a nagyokét is, hogy megállapíthassuk, az általunk nevelt egyed egészséges, jól táplálkozik és megfelelő mértékben növekszik – mondta Mark Habben, az állatkert vezetője. Hozzátette: a súly az egészség egyik legfontosabb mértéke, gyakran egy vemhességet is csak a növekvő “derékbőségből” tudnak megállapítani. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfogadta második olvasatban a londoni parlament a dohánytermékek vásárlásának fokozatos betiltásáról szóló törvénytervezetet. Az indítványól még döntenie kell a parlament felső kamarájának, a Lordok Házának, majd a részletes, harmadik olvasatbeli vita után újból az alsóháznak is, de a végleges...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 8:28 ]
A hétfő esti vihar villámai két repülőgépet is telibe találtak, az osztrák Austrian Airlines járatainak vissza kellett térniük Bécsbe. Az egyik repülőbe Sopron felett csapott bele a villám – írja a Kronen Zeitung. A Bécsből Nápolyba tartó járatot este fél hét körül érte villámcsapás Sopron légterében. A gép...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:32 ]
A horvát-szlovén határon fekvő Donji Macelj lakóit ma meglepte a hótakaró, főként azután, hogy tegnap csaknem 30 Celsius fokot mértek. Szlovénia hegyvidéki részein hótorlaszok alakultak ki, de kedden délelőtt jég is esett. Roglán is esik a hó – adta hírül a 24sata horvát portál. A horvát meteorológiai intézet...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:00 ]
Beolvasás folyamatban