Magyarország
Gréczy: Valószínűleg Bokros Lajos lesz a közös főpolgármester-jelölt
Betűméret:             

A napok óta zajló tárgyalások nyomán úgy tűnik, hogy Falus Ferenc visszalép, és Bokros Lajos lesz a demokratikus ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje - jelentette ki az ATV hétfő reggeli műsorában a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Gréczy Zsolt elmondta: a DK elnöksége hétfői ülésén dönt Bokros Lajos támogatásáról; alapvető célkitűzéseivel, mint a demokrácia, a piacgazdaság és a szabadság kiteljesítése, egyetértenek.

Előzőleg több hírportál arról írt, hogy Falus Ferenc, az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje, akit az MSZP és a DK is támogat, visszalép Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom jelöltje javára.

Gréczy Zsolt úgy vélekedett, hogy Bokros Lajos komolyabb politikai tapasztalatokkal rendelkezik, mint Falus Ferenc, és közgazdasági szempontból is felkészült. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Falus Ferenc visszalépésének bejelentése elsősorban az Együtt-PM-re tartozik, hiszen Falus az ő jelöltjükként indult a főpolgármesteri poszt elnyeréséért.

A továbbiakban hangsúlyozta: mindettől azt várják, hogy új lendületet kap a kampány; Bokros vitakultúrája és személyes hitele nyílttá teheti a versenyt. Ebben a helyzetben Bokros Lajos megkaphatja azokat az óriásplakáthelyeket is, amelyeket eredetileg Falus Ferenc népszerűsítése érdekében kötöttek le - mondta Gréczy Zsolt.

Magyar György visszalép Bokros Lajos javára

Bokros Lajos javára visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Magyar György. A jogász, aki civil szervezetek jelöltjeként pályázott a posztra, ezt több reggeli hírműsorban is elmondta hétfőn.

Az ATV Start című műsorában Magyar György azt mondta: azt reméli, hogy bejelentése példaértékű lesz más pártjelöltek számára is. Annál is inkább, mert Bokros Lajost múltja és közgazdasági tapasztalata alkalmassá teszi a főváros vezetésére - tette hozzá.

A TV2 Tények című műsorában Magyar György úgy fogalmazott: "a mai napon valóban bejelentem a visszalépésemet". "Ezt én nem ma kezdtem, amikor szeptember nyolcadikára kiderült, hogy körülbelül kik állnak fel a rajtvonalra, onnan kezdve én azt kommunikálom, hogy nem szabad öt vagy hat kihívóval egy regnáló főpolgármesterrel szemben fellépni" - mondta.

Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom jelöltjeként szállt ringbe a főpolgármesteri poszt elnyeréséért. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Már öt halálos áldozata van a hétvégén az Esztergom–Nyerges ralin történt balesetnek. A rendőrség eljárást indított a szervező ellen, akit egyszer már elítéltek. A Magyar Autósport Szövetség elnöke szerint figyelmeztették a nézőket, hogy tiltott helyen állnak, de akkor is visszamentek. Kedden délelőtt meghalt az a...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 18:37 ]
Azon dolgozunk, hogy megnyerjük a magyaroknak a jövőt - jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden Szegeden. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Rheinmetall új gyárának alapkőletételén azt mondta, a német céget elsősorban mint védelmi ipari befektetőt ismertük meg, ezért is fontos, hogy az új szegedi gyár ugyan kötődik a védelmi...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 13:17 ]
Beolvasás folyamatban