Magyarország
Fizetésemelésre számítanak a magyarok jövőre
Betűméret:             

A magyar lakosság közel fele fizetésemelésre számít 2015-ben, noha a többség nem számol a gazdaság bővülésével 2015-ben - derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb felméréséből, amelyet szerdán jutatott el az MTI-nek.

A 34 országra kiterjedő, reprezentatív vizsgálat szerint még Belgiumban vagy Luxemburgban is kevesebben számítanak fizetésemelésre, mint Magyarországon, igaz a luxemburgiak a jövő évi gazdasági fejlődés lehetőségét is az egyik legpesszimistábban látják.

A felmérésből kiderül az is, hogy a magyar munkavállalók 55 százaléka bízik abban, hogy a közelgő ünnepek alkalmából egyszeri pénzjutalmat kap, míg ez az arány Németországban 48 százalék, az Egyesült Királyságban 43 százalék, Dániában pedig a lakosság csupán 22 százaléka vár bónuszt.

A globális tanulmány szerint az ázsiai és dél-amerikai országokban a leggyakoribb, hogy plusz pénzt kapnak karácsonykor az alkalmazottak,

Mexikóban például a megkérdezettek 86 százaléka számít erre.

A közlemény idézi Baja Sándort, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a bónuszokat és a fizetésemeléseket nyilvánvalóan az idei teljesítmény mellett a 2015-ös pénzügyi várakozások is befolyásolják.

Ennek ellenére a világ nagy részével, 58 százalékával ellentétben a magyarok csupán 39 százaléka számít a hazai gazdaság fejlődésére. Még az elmúlt években súlyos nehézségekkel küzdő portugálok (78 százalék) és spanyolok (87 százalék) is bizakodóbbak.

A Randstad Workmonitor által negyedévente végzett kutatás során Magyarországon több mint 400, legalább heti 24 órában fizetett alkalmazottként dolgozó, 18-65 éves munkavállaló válaszolt a kérdésekre, mellyel egy-egy speciális témakör mellett a globális és helyi munkaerő-piaci trendeket is monitorozta a cég. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Brüsszel nem kezeli jól a migrációs válságot, az elmúlt héten elfogadott migrációs paktum pedig olaj a tűzre - jelentette ki az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Röszkén. Zsigmond Barna Pál a röszkei közúti határátkelőhelyen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a tíz...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:40 ]
Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban - ezt a fideszes országgyűlési képviselő maga közölte szerdán a Facebook-oldalán. A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: kapott a napokban egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:33 ]
A Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) egy szimbolikus esemény, amely jól írja le Európa helyzetét - mondta a miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva szerdán Brüsszelben. Orbán Viktor szerint Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz. A miniszterelnök a NatCon második napján azt...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 11:28 ]
Beolvasás folyamatban