Magyarország
Az ellenzéki pártok a Fidesz gyengülésére és belső ellentéteire hívták fel a figyelmet
Pártreagálások a miniszterelnök évértékelőjére
Betűméret:             

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjére reagálva a Fidesz közleményben azt írta: eddig is sok közös eredményt értek el a magyar emberekkel, és ezután is támogatni fogják, hogy a kormány a keményen dolgozó, bérből és fizetésből élő emberek és családjaik érdekét képviselője. Az eddig eredményekre példaként említették a bérek növelését, a nyugdíjak értékének megvédését, a rezsi csökkentését, valamint a bankok elszámoltatását.

A miniszterelnök évértékelőjéről Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, Orbán Viktor túllépett a pártpolitikai küzdelmek világán, és helyzetértékelésére, a célok megfogalmazására egyaránt nagyvonalú és távlatos gondolkodás volt jellemző.

Az ellenzéki pártok reakciójukban ugyanakkor a Fidesz gyengülésére és belső ellentéteire hívták fel a figyelmet, valamint hiányolták a szegénység felszámolására irányuló konkrét kormányzati lépéseket.

Az MSZP ezzel szemben úgy látta, egy gyengülő Fidesz elnöke tartott évértékelőt. A szocialista Márton Roland szerint a kormánypárt válságban van, egymillió szavazója otthagyta, legnagyobb támogatója ma már az ellensége, saját képviselői szidják, tanácsadói leleplezik, újságjai, televíziói cserben hagyják. "Ma egy bazári beszéddel felsorolta a vágyait, nagyon erőlködött, de nem tudta túlkiabálni a valóságot" - értékelt az ellenzéki politikus.

A Jobbik elnöke szerint a kormányfő ahelyett, hogy érdemi kormányzásra térne át, csúcsra járatja a politikai háborút. Vona Gábor azt mondta, az évértékelő legfontosabb újdonsága a harcba szólító hangnem volt, ami a Fideszen belüli baj bizonyítéka. Az ellenzéki pártvezető szerint Magyarországnak higgadt, érdemi és konstruktív vitákra volna szüksége és nem politikai hidegháborúra.

Az LMP álláspontja szerint az Orbán-kormány a dolgozói szegénység országává tette Magyarországot, ahol Európában a legnagyobb a jövedelemkülönbség a legkevesebbet és a legtöbbet keresők között. Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke kijelentette: a kabinet csak néhány családot kíván feltőkésíteni – közöttük említette "a Mészáros, a Garancsi és a Vajna családot" -, míg a keményen dolgozók csak pórul jártak az elmúlt években.

A DK szerint pénteken egy "szellemileg és politikai cselekvőképességében megrogyott" miniszterelnököt látott az ország. Gréczy Zsolt szóvivő elmondta, a kormányfő semmitmondó beszédet mondott és olyan adatokkal próbálta alátámasztani kormányzása sikereit, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja úgy látta, egy "fáradt és hazug" miniszterelnök beszélt a "semmiről". Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt elnöke kikérte maguknak, hogy a kormányfő sem a korrupcióról, sem a nyomorról, sem az "országot uraló" reménytelenségről nem ejtett szót.

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja szerint a pénteki évértékelőben megfogalmazott sikertörténet csak "a kiváltságosokra" vonatkozik.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke reakciójában azt emelte ki, hogy a gyűlöletre nem lehet építeni Magyarországot, a kirekesztéstől nem fejlődik a gazdaság, az országnak pedig nem újabb ellenség-, hanem jövőkép kell. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Megszólalt Varga Judit, Hajdú Péternek beszélt a házasságáról a Frizbi TV YouTube csatornáján. Azt mondta: Magyar Péter folyamatosan kritizálta őt. Társaságban rendszeresen megalázta, becsmérelte szellemi képességeit, családtagjait pedig debilnek nevezte. Az első gyermekük megszületése után romlott meg a házasságuk,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:32 ]
Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban