Magyarország
Napigazdasag.hu: Eleshet az állami támogatástól Gyurcsány DK-ja
Betűméret:             

A Fidesz országgyűlési frakciója a Demokratikus Koalíciónak (DK) nyújtott költségvetési támogatások felfüggesztését kezdeményezi – adta hírül kedden honlapján a Napi Gazdaság.

A nagyobbik kormánypárt azt követően döntött így, hogy a DK-elnök tulajdonában lévő Altus Zrt. uniós megbízást kapott. Ezt a Fidesz-frakcióban egyértelműen bújtatott párttámogatásként értékelik - írják.

A cikk emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt heti strasbourgi meghallgatás után kijelentette: nem kétséges, hogy miről van szó.

Arról beszélünk, hogy üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat. Ezt még a vak is látja – fogalmazott.

Felidézik, az Európai Bizottságtól 1,5 milliárd forintnyi összeget nyert el az Altus Zrt. arra, hogy az uniós fejlesztési pénzek felhasználását vizsgálja Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció 2014-es mérlege szerint mintegy 170 milliós állami támogatást kapott a párt, Gyurcsány Ferenc pártelnök pedig 16,2 millió forinttal járult hozzá a szervezet költségeihez. A volt szocialista kormányfő vagyonbevallása szerint azonban csak az Altus Zrt. osztalékából származott ekkora jövedelme. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Március második felében már 6 százalékponttal előzte meg a fideszes Szentkirályi Alexandrát a főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid, aki bő egy hete jelentette be az indulását. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg a kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:55 ]
Polt Péter legfőbb ügyész és a kormány lemondását, valamint a Schadl-ügy valóban független kivizsgálását követelte Magyar Péter kedden a Budapest belvárosába meghirdetett gyűlésén. Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen kedden folytatott meghallgatása után hívta követőit demonstrációra a Legfőbb...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 8:20 ]
Beolvasás folyamatban