Magyarország
Két szerb embercsempészt elítéltek, további öt előzetesben
Betűméret:             

Két szerb embercsempészt gyorsított eljárásban három év, illetve két év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc közölte, a bíróság a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította a vádlottakat az országból. A két férfi egy gépkocsival 13 szír állampolgárt vett fel ismeretlen társaik megbízásából a határ közelében, és vitt volna Budapest felé, amikor a rendőrök elfogták őket.

Öt másik szerbiai állampolgár előzetes letartóztatását is elrendelte a járásbíróság. A gyanúsítottak összesen öt gépkocsiban 54 szír migráns - előfordult, hogy egy kisbuszban 30 határsértő - utaztatásában működtek közre. Valamennyien még ismeretlen embercsempészekkel megállapodva, 500-600 euró fejében vállalták, hogy az illegálisan az országba bejuttatott migránsokat Bécsbe szállítják.

Négy román állampolgár is előzetes letartóztatásba került, ők megbízóiktól Röszkén vettek át egy gépkocsit, amellyel egy autó felvezetése mellett 21 szíriai állampolgárt vittek volna Budapestre - tudatta a csoportvezető ügyész.

Egy szegedi taxist - nyomkövető eszköz alkalmazásának elrendelése mellett - házi őrizetbe helyezett a bíróság jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének gyanúja miatt. A taxis négy napon belül két alkalommal az országba illegálisan belépett migránsokat szállított Budapest irányába több száz euró ellenében - közölte Szanka Ferenc. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Velencei Bizottság által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált - írta a Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint olvasható, a Velencei Bizottság február 15-én és 16-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a magyar...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:34 ]
Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Megszólalt Varga Judit, Hajdú Péternek beszélt a házasságáról a Frizbi TV YouTube csatornáján. Azt mondta: Magyar Péter folyamatosan kritizálta őt. Társaságban rendszeresen megalázta, becsmérelte szellemi képességeit, családtagjait pedig debilnek nevezte. Az első gyermekük megszületése után romlott meg a házasságuk,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:32 ]
Beolvasás folyamatban