Magyarország
Budapest: Könnygázt is bevetettek a rendőrök a rájuk támadó futballszurkolók ellen
Betűméret:             

A péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek késő délután.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrség teljesen lezárta a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződését, a villamosok sem járnak.

Az ultrák felborítottak egy autót, betörték a szélvédőjét, és egy égő román zászlót dobtak rá, amit a rendőrök oltottak el.

A szurkolók egy része betondarabokkal, kövekkel, fém padokkal és közlekedési táblákkal támadt a rendőrökre, akik válaszul nagy mennyiségű könnygázspray-t és könnygázgránátot vetettek be, amitől több rendőr is fulladozni kezdett. A planetáriumhoz szorították a drukkereket, a bejelentett rendezvényük helyszínére, ahol a tervek szerint kísérnék figyelemmel a mérkőzést azok a szurkolók, akik nem jutottak be a stadionba.

A helyszínen megjelent a lovasrendőrség, és érkezett egy vízágyús autó is. A rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, több embert kiemeltek közülük.

A péntek esti Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést megelőzően futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantottak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az uniós értékek magyarországi helyzetéről fogadott el állásfoglalást szerdán. A 399 szavazattal, 117 ellenszavazattal, 28 tartózkodás mellett elfogadott, a jelenlegi parlamenti ciklus utolsó állásfoglalásában az Európai Parlament súlyos hiányosságokat kifogásolt...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 20:32 ]
Az Európai Parlament mai plenáris ülésén elfogadták a Nyugat-balkáni Reform- és Növekedéstámogató Eszköz létrehozásáról szóló határozat. Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású képviselője kiemelte, fontos, hogy az Európai Parlament mostani mandátumának utolsó plenáris ülésén megerősítette a Nyugat-balkáni...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 20:12 ]
A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 14:50 ]
Beolvasás folyamatban