Magyarország
Tuzson: Folytatódik az aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen
Betűméret:             

Már 900 ezer-egymillió ember írta alá a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtési ívet - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Az aláírásgyűjtés folytatódik.

Tuzson Bence közölte, azért folytatják az aláírásgyűjtést, mert fontos, hogy a magyar kormány mögött fel tudjon sorakozni az egész ország, mivel a kabinet csak akkor tud hatékonyan fellépni a kvóta ellen, ha érzi az emberek támogatottságát.

Hozzátette: egy elosztási rendszer nem garantálná, hogy a schengeni rendszerben a különböző országokba elosztott emberek ne induljanak el újra eredeti célpontjuk felé.

A politikus ugyanakkor méltányolhatónak tartotta, hogy az Európai Unió pénzbeli segítséget nyújt Törökországnak a menekültekkel kapcsolatban. A segítségként nyújtott 3 milliárd euróhoz Magyarország 18 millió euróval (hatmilliárd forint) járul hozzá.

Ez a bevándorlási problémát azonban nem oldja meg, ez csak részmegoldás - mondta Tuzson Bence, hozzátéve: az a kérdés, hogyan tudják az unió határainál megállítani az emberáradatot.

Valószínűleg december 14-én nyújtják be a kötelező kvóta elleni keresetet

A magyar kormány valószínűleg december 14-én nyújtja be a kötelező kvóta elleni keresetét az Európai Unió bíróságához - mondta el az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Völner Pál elmondta, a bíróságnak döntenie kell arról is, hogy gyorsított eljárásban, vagy rendes menetrend szerint tárgyalja az ügyet.

Hozzátette, ha a gyorsított eljárás mellett dönt a grémium, akkor hat hónapon belül megszülethet a döntés, ha nem, akkor 1,5-2 év az eljárás ideje. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Megszólalt Varga Judit, Hajdú Péternek beszélt a házasságáról a Frizbi TV YouTube csatornáján. Azt mondta: Magyar Péter folyamatosan kritizálta őt. Társaságban rendszeresen megalázta, becsmérelte szellemi képességeit, családtagjait pedig debilnek nevezte. Az első gyermekük megszületése után romlott meg a házasságuk,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:32 ]
Le lehet leplezni "a magyar szuverenitás ellen támadást intéző magyar politikai erőket, és az erkölcsi, politikai értelemben hazaáruló magyar politikai manővereket" - jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Deutsch Tamás annak kapcsán fogalmazott így,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban