Magyarország
NGM-államtitkár: Bíztatóak a magyar gazdasági kilátások
Betűméret:             

Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP.

Hornung Ágnes egy budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön kifejtette, a növekedés alapját a következő években is a fogyasztás, a piaci szolgáltatások és a mezőgazdaság adja. Az ipar fellendülését meghozza a gépjárműgyártóknál a modellváltások után ismét elérhető teljes kapacitáskihasználás, az építőiparban pedig a lakáspiaci intézkedések miatt várható pozitív változás - tette hozzá.

Kifejtette azt is, hogy az EU-források felfutásával beindulnak a gazdaságfejlesztési beruházások, ami erősíti majd a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetét is.

Fidesz: A baloldal alatt gyengült, ma viszont erősödik az ország

A Fidesz-frakció szóvivője szerint a baloldali kormányzás során gyengült, ezzel szemben most erősödik Magyarország, a magyar gazdaság.

Halász János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a baloldal alatt minden évkezdet elbocsátásokat, adóemeléseket és megszorításokat hozott, míg 2017-ben több munkahelyet teremtenek és csökkentik a munkáltatók adóterheit.

Hangsúlyozta, hogy az ellenzék most sem állt a magyar vállalkozások mellé: vezetői Gyurcsány Ferenctől a szocialistákon át Vona Gáborig mind elutasították az adócsökkentéseket.

Magyarország - Görögországhoz hasonlóan - 2010-ben a csőd szélén állt, a lakosság folyamatos megszorításokat szenvedett - mondta Halász János. Megjegyezte: a baloldal az elmúlt években folyamatosan támadta és máig támadja a kormány gazdaságpolitikáját, amely ugyanakkor bizonyított, az ország erősödik. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A magyar szabályok szerint a határ illegális átlépése jogtalan cselekedet, az illegális határátlépés nem emberi jog, hanem bűnelkövetésnek számít; Magyarországon a határ az határ, aki nem jogosult a belépésre, az nem lépi át a határokat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szerdán. Orbán...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:58 ]
Brüsszel nem kezeli jól a migrációs válságot, az elmúlt héten elfogadott migrációs paktum pedig olaj a tűzre - jelentette ki az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Röszkén. Zsigmond Barna Pál a röszkei közúti határátkelőhelyen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a tíz...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:40 ]
Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban - ezt a fideszes országgyűlési képviselő maga közölte szerdán a Facebook-oldalán. A politikus a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: kapott a napokban egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 12:33 ]
Beolvasás folyamatban